Golfen in Europa valt niet te onderschatten. Van de zonovergoten kusten van Spanje tot de historische links van Schotland, de banen zijn adembenemend. Maar met zoveel keuze, waar moet je beginnen? We nemen je mee op een tour langs drie onmisbare golfbestemmingen. Of je nu een doorgewinterde pro bent of een enthousiaste amateur, deze locaties bieden iets unieks. Pak je clubs in en bereid je voor op een golfavontuur dat je niet snel zult vergeten, net zoals het avontuur dat wacht bij het spelen van de 777 gokkasten.

Spanje: Monte Rei Golf & Country Club

Monte Rei Golf & Country Club, gelegen in de oostelijke Algarve van Portugal, is een juweel in de golfwereld. Met een oppervlakte van 400+ hectare biedt het een oase van rust. De club staat bekend om de Jack Nicklaus Signature Course, beoordeeld als nummer één in Portugal. 

Luxe accommodatie, high-end dineren, 24/7 conciërgeservice, verwarmd zwembad, fitnessruimte, tennisbanen en kinderspeelplaats maken de ervaring compleet. Monte Rei is begonnen met de aanleg van een tweede 18-holes Jack Nicklaus Signature Course, waardoor het een van de weinige clubs ter wereld zal zijn met twee van deze banen. 

De greenfee prijs is €220,00, en de club biedt ook buggy’s, drivingrangeballen en belasting inbegrepen in de prijs. De beoordelingen van golfers benadrukken de uitstekende service, prachtige lay-out en topfaciliteiten.

Noord-Ierland: Malone Golf Club

De Malone Golf Club in Noord-Ierland is een waar paradijs voor golfers. Gelegen op 330 hectare golvend bebost park, biedt deze club een unieke ervaring met 27 holes. Slechts 8 km van het stadscentrum van Belfast, het is een oase van rust en schoonheid. Het middelpunt van de golfbaan is een prachtig forellenmeer van 20 hectare. 

De uitdagingen zijn talrijk, met volwassen bomen die veel van de holes vormgeven. Pas op voor de 15e hole, waar je tee-shot op het water naar een lastig golvende green gaat. Opgericht in 1895, biedt Malone Golf Club een mix van traditie en moderniteit, met uitstekende faciliteiten zoals een chipping area, putting green, pro shop en restaurant. Een bezoek aan deze club is een must voor elke golfliefhebber die Noord-Ierland bezoekt.

Griekenland: Costa Navarino Hills

Golfen in Griekenland is een unieke ervaring, en Costa Navarino Hills in de Peloponnesos is een must-visit bestemming. Met twee nieuwe 18 hole golfbanenplease, biedt het een panoramisch uitzicht op het platteland en twee omringende zeeën. 

De banen  spelen beide naar par 72. Opgericht in 2021, biedt Costa Navarino Hills faciliteiten zoals een buggy, bar, restaurant en lockers.  De Westin Resort Costa Navarino, direct aan de golfbaan, is een van de beste resorts in Griekenland en biedt luxe accommodatie met uitzicht op de Ionische Zee.

Conclusie: Europa’s 3 topbestemmingen voor golfers

Van de betoverende banen Portugal tot de historische clubs in Noord-Ierland. En vergeet niet het adembenemende Griekenland. Deze drie Europese toplocaties bieden een onvergetelijke golfervaring. Pak je clubs en begin je volgende golfavontuur. De greens wachten op je!