PRAAG – Met uitstekende scores van 67 en 68 slagen heeft Wil Besseling zich een weg gebaand naar de top 10 van het klassement. De 37-jarige golfer deelt momenteel de negende plaats, samen met niemand minder dan Edoardo Molinari. Het indrukwekkende spel van Besseling brengt hem in de schijnwerpers, terwijl Daan Huizing het weekend helaas niet zal meemaken. Met scores van 72 en 70 slagen (-2) wist hij de cut niet te halen, die op 4-onder par werd vastgesteld.

Alexander Björk (foto) toonde zijn aspiraties voor de Ryder Cup op het juiste moment, toen hij halverwege de D+D Real Czech Masters een voorsprong van één slag pakte.

De Zweed bevindt zich onder de twintig spelers die mathematisch gezien kans maken op de laatste plek die via de Europese Puntenlijst wordt aangeboden.

Björks speelpartner, Robert MacIntyre, staat momenteel op de derde plaats, terwijl Rory McIlroy en Jon Rahm al de eerste twee posities hebben ingenomen. Toch was het vooral het laatste lid van zijn groep dat indruk moest maken.

Ryder Cup-captain Luke Donald speelde naast dit tweetal, en Björk moest hem imponeren na een door het weer uitgestelde tweede ronde van 66, om een voorsprong van één slag te hebben op mededinger Nicolai Højgaard, die op 13 onder par staat.

“Het voelt goed. Ik had vandaag ook een goede dag. Mijn swing voelde de hele dag goed aan,” vertelde de Zweed. “Het begon goed, toen hadden we een kleine onderbreking. Je weet nooit wat daarna zal gebeuren, maar ik kon het goede gevoel vanaf het begin vasthouden. Het was een solide ronde.”

“Ik had net voor de turn een paar putts die niet vielen. Maar ik bleef geduldig en enkele gingen erin. Het is altijd prettig om bogey-vrij te zijn. Dat toont aan dat mijn lange spel erg goed is geweest.”

Björk voegde eraan toe: “Ik concentreer me gewoon op mijn eigen spel en doe wat ik tot nu toe heb gedaan. Ik probeer geduldig te blijven en me te richten op de dingen waarop ik me heb gericht. Dat alles zit in mijn gedachten voor dit weekend.”

Björk’s indrukwekkende spel wordt versterkt door zijn bijzondere birdie op de negende hole. Zijn bal belandde in het dikke struikgewas, maar hij wist hem eruit te krijgen en in de hole te rollen voor een opmerkelijke birdie.

Met een solide reeks birdies en uitstekende beheersing van de baan, leidt Björk het veld in Praag met vastberadenheid en enthousiasme.