Matteo Manassero heeft een voorsprong van twee slagen na de derde ronde van het Italian Challenge Open. De 30-jarige Italiaan hoopt op een terugkeer naar de European Tour waar hij als jongste deelnemer ooit een toernooi wist te winnen.

De viervoudig winnaar op de DP World Tour wist met een ronde van drie onder par, 69 slagen, naar 16-onder te gaan op de golfbaan van de Golf Nazionale. Manassero heeft twee slagen voorsprong op de Engelsman Alex Fitzpatrick die slechts enkele dagen na het behalen van een eerste plaats in The Open Final Qualifying, nu op de tweede plaats staat.

“Het was weer een solide ronde vandaag”, zei hij. “Het hoogtepunt was mijn chip op hole twee. Afgezien daarvan was het gewoon stabiel golf, en ik gaf mezelf veel birdie-kansen met een paar goede slagen naar de pin.”

“Ik wist hoe het leaderboard eruit zag en er waren genoeg mensen die achter me aan zaten. Ik ben hier lang genoeg geweest om te weten dat andere spelers goed gaan spelen en dat is normaal. Ik zal morgen mij gewoon op mijn eigen spel concentreren en dezelfde mentaliteit proberen aan te houden.”

De Duitser Marc Hammer bezet de derde plaats met 13-onder. Een slag verder terug staan het Engelse trio Jonathan Thomson, Ashley Chesters, Will Enefer en de Zimbabwaan Benjamin Follett-Smith, de Deen Sebastian Friedrichsen en de Schot Euan Walker op de vierde plaats.

Geen van de Nederlanders door in Italië waar Matteo Manassero leidt