Cameron Young heeft een voorsprong van twee slagen genomen na de tweede ronde van de John Deere Classic in Illinois. Hij wist op vrijdag met 64 slagen aan de leiding te komen.

Young (foto boven) verbeterde zijn geweldige ronde van 65 slagen op donderdag en kwam tot 13-onder en daarmee nam hij twee slagen voorsprong op Adam Schenk, Brendon Todd en Garrick Higgo.

Als de huidige nummer 19 van de wereld is Young de hoogst geplaatste speler in het deelnemersveld in het toernooi dat de meeste elitespelers overslaan om zich te concentreren op het komende Open Championship. Maar de John Deere Classic heeft ook de reputatie jonge, eerste PGA Tour-winnaars te bekronen, en Young zou daar goed bij passen.

De 26-jarige was vorig seizoen PGA Tour Rookie of the Year, toen hij tweede werd op vijf evenementen, waaronder The Open in St Andrews. Maar Young is nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning op de PGA Tour.

“Er zijn veel spelers die drie of vier slagen achter mij staan en mijn voorsprong kan net zo goed snel verdwijnen”, zei Young.

Schenk en Higgo hadden een ronde van 66 slagen en Todd maakte vrijdag een 65.

De Zweedse rookie Ludvig Aberg bevindt zich in zijn beste positie tot nu toe.
Net als Young wist Aberg vrijdag met 64 slagen zijn ronde te eindigen en staat op een gedeelde vijfde plaats op 10-onder, samen met Denny McCarthy (64) en William Mouw (66).

John Deere Classic: Jonas Blixt leidt in Illinois