Ras Al Khaimah, het meest noordelijke van de Verenigde Arabische Emiraten, is de perfecte bestemming voor een actieve golf- en beleefvakantie. Golfers kunnen kennis maken met 2 geweldige golfbanen, adembenemende natuur en de eeuwenoude cultuur van het emiraat. Het wordt een onvergetelijk avontuur van spelen op een DP-tourbaan en topactiviteiten in de bergen, in de woestijn, op zee en zelfs vanuit de lucht.

Al Hamra Golf Club is host voor de DP World Tour sinds 2022. En tevens host voor de Challenge Tour van 2016 tot en met 2018. Deze 18-holes golfbaan, ontworpen door Peter Harradine, opende zijn deuren in het jaar 2007. De baan slingert rond vier onderling verbonden open waterlagunes die naadloos overgaan in het water van de Arabische Golf. Het resultaat is een verbluffende Par 72 Championship Golfbaan van 7.400 meter op volledige lengte, ontworpen met vijf verschillende tee-opties op elke hole.

 

 

 

 

 

 

Tower Links Golf Club in Ras Al Khaimah, ontworpen door Gerald Williams, is zonder twijfel de meest natuurlijke golfbaan in de Emiraten en zelfs de nummer 1 golfbaan in de noordelijke emiraten. Maar liefst 11 van de 18 holes slingeren rond een mangrovereservaat dat een natuurlijke en veilige habitat biedt voor vele water- en vogelsoorten. Naast de schoonheid van het mangrovereservaat, wordt de baan ook omlijst door het magnifieke Hajar-gebergte.

5 must do’s voor wie houdt van zee, bergen en woestijn

​​Ras Al Khaimah, het meest noordelijke van de Verenigde Arabische Emiraten, is de perfecte bestemming voor een actieve beleefvakantie. Bezoekers maken kennis met de adembenemende natuur en de eeuwenoude cultuur van het emiraat. Dat doen ze in de bergen, in de woestijn, op zee en zelfs vanuit de lucht. Vijf topactiviteiten voor gezinnen die de natuur en een onvergetelijk avontuur willen beleven.
​​

1 De woestijn vanuit de lucht
​Boven de spectaculaire Ras al Khaimah-woestijn de zon zien opkomen is ronduit memorabel. Vliegend in een heteluchtballon geniet je van een spectaculaire kleurpracht en lijken de duinen door reuzen gebeeldhouwd uit roodglanzend goud. De vlucht gaat langs de oplichtende woestijnduinen, het majestueuze Hajargebergte en de in de zon glinsterende kustlijn. Met een beetje geluk kan je zeldzame inheemse dieren spotten.

​2 Adrenaline op Jebel Jais
​Jebel Jais is met 1.934 meter de hoogste berg in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is dé plek voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur in een adembenemende omgeving. De Jais Sledder, de langste rodelbaan in de regio, is een aanrader voor het hele gezin. Bijna twee kilometer lang slinger je door de spectaculaire bergketen: pure opwinding voor groot en klein.
Avonturiers die graag wat meer adrenaline door hun aderen voelen stromen vinden op Jebel Jais de Jais Flight. Op de langste zipline ter wereld zoeven ze met topsnelheden tot 160 km/u op 1.680 meter hoogte wel drie minuten lang tussen bergtoppen en over diepe ravijnen. Natuurlijk zijn er ook talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld op Jebel Jais. ​

​3 Survival met Bear Grylls
​Het Bear Grylls Explorer Camp is een unieke kans om deskundige overlevingstechnieken te leren van een van ’s werelds meest gerenommeerde survivalexperts Bear Grylls. Het basecamp bevindt zich in het Jebel Jais-gebergte en is de uitvalsbasis voor challenges en avontuur in de bergen van Ras Al Khaimah. Hier worden deelnemers op de proef gesteld en leren ze overleven in en met hulp van de natuur.​ ​

Het is uniek dat het Bear Grylls Explorer Camp in Ras Al Khaimah ook accommodatie ter plaatse aanbiedt, in 16 duurzame hutten geschikt voor drie personen. Je kunt er ook wandelen, hiken, mountainbiken, klimmen en boogschieten. De Ropes Course, een touwbanenparcours op 10 meter boven de grond, biedt eindeloos plezier op twee niveaus.

4 Natuur in het Al Wadi Natuurreservaat
​​Het Al Wadi Natuurreservaat is de habitat van heel wat wilde dieren zoals de zeldzame oryx, indrukwekkende kamelen en prachtige woestijnvossen.
Ontdek naast de adembenemende fauna en flora ook de woestijn op kamelen of paarden in het Al Wadi Equestrian Center, volg een privéles boogschieten en woon zeker een valkenshow bij. Een prachtige afsluiter van de dag is een luxueus diner onder de sterren in Sonara Camp midden in de schitterende Al Wadi woestijn.​

​5 Suwaidi parelkwekerij
​Ras Al Khaimah heeft een rijke en lange geschiedenis van parelvisserij, wat dit emiraat tot een van de drukste handelshavens in de regio maakte.
Picture

Bezoekers kunnen vanuit het vissersdorp in Al Rams een fascinerende reis maken aan boord van een traditionele parelvissersboot naar de Suwaidi parelkwekerij op een drijvende ponton. Ze leren over oude duiktechnieken van parelvissers en innovatieve technieken die vandaag worden gebruikt.​

Met een kustlijn van 64 km witte zandstranden is het emiraat Ras Al Khaimah dé plek op het Arabische schiereiland waar het hele gezin een ontspannen en avontuurlijke vakantie beleeft. De typische gastvrijheid, uitmuntende gastronomie en de talloze luxeresorts en goedgeprijsde hotels garanderen een koninklijk verblijf in deze – voorlopig nog vrij onbekende – parel in de VAE.

Het natuurlijke emiraat Ras Al Khaimah streeft ernaar de meest duurzame vakantiebestemming in de regio te worden tegen 2025. Pijlers als milieu, cultuur, instandhouding en leefbaarheid zijn de drijfveer bij de ontwikkeling.