Na zijn 66 slagen op vrijdag en het halen van de cut moest er met andere weersomstandigheden de derde ronde van het Korea Championship Presented by Genesis gespeeld worden. Joost Luiten had daar waarschijnlijk moeite mee want zijn score van 75 slagen liet hem flink wat plekken zakken in het klassement. De 37-jarige Nederlander maakte gelukkig nog wel vier birdies maar de vijf bogeys en de dubbel bogey op de 11e verpesten veel. Met 2-onder deelt hij nu voorlopig de 26e plaats.

De linkshandige Robert MacIntyre (foto) nam de leiding met 8-onder. De Spanjaard Pablo Larrazabal moet nog twee holes van zijn ronde afronden en 25 spelers zijn binnen vijf slagen van de leiding na een door mist en regen vertraagde derde dag van het Korea Championship dat wordt gespeeld op de Jack Nicklaus Golf Club.

MacIntyre maakte vier birdies met en een eenzame bogey voor een ronde van 69 slagen. Scott Jamieson staat op een slag achterstand van de leiding samen met Sanghyun Park op een gedeelde derde plaats na een derde ronde 71. Park moet zondagochtend terug om zijn laatste vier holes af te ronden.

Adrian Meronk is deze week de hoogst geplaatste speler in het veld en staat na drie ronden met 6-onder gedeeld vijfde.

De Duitser Yannik Paul is vier achter met nog vier holes van zijn derde ronde te voltooien na het maken van een triple bogey en een dubbel bogey tijdens zijn derde ronde.

Alleen Joost Luiten door in het Korea Championship

Geen beste start van de Nederlanders in het Korea Championship