De Challenge Tour is deze week in Abu Dhabi voor het Abu Dhabi Challenge. Op de mooie golfbaan van de Abu Dhabi Golf Club wist Lars van Meijel met 70 en 68 slagen (-6) eenvoudig de cut te halen. Vince van Veen miste opnieuw de cut in een Challenge Tour event. De 26-jarige zag de rest van het toernooi aan zich voorbijgaan na het maken van 78 en 73 slagen (+7).

Voor de amateur Rick Hessing was het toernooi ook voorbij. Met 75 en 74 slagen eindigde hij met +5 te ver van de cut.

Van Meijel had dit keer een foutloze tweede ronde met alleen vier birdies en deelt nu met 6-onder de 10de plaats.

Met 14-onder nam de Engelsman Joshua Grenville-Wood de leiding. Tom Lewis volgt hem op 1 slag met 13-onder en Wilco Nienaber en zijn landgenoot de Zuid-Afrikaan Brandon Stone staan op 4 slagen afstand op de gedeelde derde plaats. De cut kwam in Abu Dhabi op level par.

In de algemene ranking van de Challenge Tour staat Van Meijel nu 22e. De beste 20 kwalificeren zich aan het eind van het seizoen voor de European Tour waar het meeste geld te verdienen valt.