Een gedeelde vijfde plek voor Mike Toorop in het Haugschlag NÖ Open by perfect eagle 2023, een toernooi op de ProGolf Tour. Met een eagle op een par 4, vijf birdies en slechts een bogey eindigde hij zijn ronde in Oostenrijk en 65 slagen (-6). Voor het toernooi eindigde hij op 9-onder en de gedeelde vijfde plaats. Floris de Haas, gisteren nog de hoogst genoteerde, had ook een ronde ruim onder par met 68 slagen en eindigde met 8-onder gedeeld 8e.

Max Albertus, die na zijn openingsronde van 66 slagen zijn tweede eindigde met 73 slagen, wist op de derde dag met 68 slagen het toernooi af te sluiten op 6-onder en de gedeelde 13e plaats. Aydan Verdonk, die vierde Nederlander die de cut wist te halen, werd 23e na het maken van 79, 71 en 69 slagen (-3).

Zan Luka Stirn bekroonde zijn sterke start van het seizoen met de titel. De Sloveen zegevierde na ronden van 68 en twee keer 66 slagen en met een totaalscore van 13-onder par voor de Tsjech Jan Cafourek (-12) en de Oostenrijkse amateur Florian Schweighofer die op 11-onder eindigden.

Het hagelde, sneeuwde en regende op de laatste dag van het toernooi en heel af ​​en toe scheen de zon boven het golfresort Haugschlag in Noord-Oostenrijk.

Stirn had al eerder indruk gemaakt met drie top tien-resultaten in de eerste vier evenementen van het seizoen in Egypte. “Het was erg consistent en ik wist dat als ik alle drie de rondes bij elkaar zou houden ik bovenaan het klassement zou kunnen staan”, legde de winnaar uit, wiens doel voor de week in Haugschlag een profetie was: “Ik kwam hier om te winnen.”

Met zijn overwinning schoof Stirn op naar de tweede plaats in de Order of Merit. De Fransman Clement Guichard staat nog steeds bovenaan en de Fransman Andoni Etchenique maakt de top drie compleet.

Toorop is nu met een 8e plek in de algemene Order of Merit de hoogst genoteerde Nederlander. Verdonk volgt op een 13e plek en Nordin van Tilburg staat daar 24e.

ProGolf Tour: Floris de Haas nu beste Nederlander en 4 landgenoten door

ProGolf Tour: Max Albertus leidt in Oostenrijk