Toledo, 18 april 2023- Spelers van de ALPS Tour trekken deze week naar Spanje voor de Alps de Las Castillas 2023, het eerste evenement van het seizoen dat op Europese bodem wordt gespeeld. Het evenement wordt gespeeld op de prachtige Palomarejos Golf in Toledo van 20 tot 22 april. Op 19 april wordt de traditionele pro-am gespeeld met 28 teams. Dit wordt de 11e editie van het toernooi, hoewel het de eerste keer is dat het op deze golfbaan wordt gehouden.

Het deelnemersveld

Zowel de winnaars van het afgelopen seizoen als de huidige leiders van de Order of Merit zullen het veld aanvoeren op de Alps de Las Castillas 2023: Jack Floydd, winnaar van de Ein Bay Open 2023 en Quim Vidal, winnaar van de Red Sea Little Venice Open 2023. Daarnaast zullen de Nederlanders Davey Porsius, Lars Keunen, Kiet van der Weele, Rodi Vlasveld, Bob Geurts, Kev Echteld en de amateur Che de Bake meespelen.

Bovendien zullen alle spelers die momenteel in de top 10 van de Order of Merit-ranglijst staan, behalve Marc Sabria, op de 8e plaats, deze week strijden. Na de eerste twee evenementen van het seizoen leidt de Spaanse Quim Vidal de weg met een voorsprong van 801 punten op de Engelse Jack Floydd, die een voorsprong van 1.807,50 punten heeft op de Nederlander  Porsius, waarmee hij de top 3-plaatsen completeert.

Nog twee spelers die deze week zullen volgen na hun positieve start van dit seizoen zijn: de Spaanse Manuel Morugán, winnaar van de Abruzzo Alps Open 2022 en Jacobo Pastor, winnaar van de Alps de Las Castillas 2020.

Opmerkelijke spelers die dit evenement eerder wonnen, zijn onder meer Victor Perez in 2016, die nu een winnaar is op de DP World Tour.

De 132 spelers die deze week op het programma staan, vertegenwoordigen 16 verschillende nationaliteiten. Het veld bestaat uit 119 professionele spelers en 13 amateurs.

Verder strijden de spelers om een prijzenpot van € 40.000 en 45.000 Order of Merit-punten. De winnaar van de 11e editie van de Alpes de Las Castillas verdient € 5.800 en 6.525 Order of Merit-punten. Het formaat van het toernooi is een strokeplay van 54 holes en een cut wordt gemaakt na 36 holes.

De golfbaan

Palomarejos Golf wordt gespeeld als een par 72 baan van 5936 meter. Het is gelegen op een bevoorrecht landgoed in Talavera de la Reina van meer dan 160 hectare. De baan kijkt uit over de Sierra de Gredos en Montes de Toledo. Het werd in 2004 gebouwd door architect Rubèn Palacios Setvalls.

Palomarejos Golf is een zeer technische baan met obstakels in landingsgebieden die spelers ertoe aanzetten om na te denken over hun strategie, aangezien elke hole een risico vormt, en daarom worden degenen beloond die een precieze strategie bepalen.

Het heeft een zorgvuldig ontwerp van de natuurlijke omgeving en vijf grote meren verspreid over de baan die helpen bij het creëren van ideale leefgebieden voor waterdieren die samen met de flora de ontwikkeling van een belangrijk ecosysteem bevorderen.

Foto: Palomarejos Golf, host of the 2023 Alps De Las Castillas. Photo Credits: Alps Tour Golf / Federico Capretti