Matthew Fitzpatrick heeft het RBC Heritage gewonnen en opnieuw werd de winnaar, net als vorig jaar, door een play-off bepaald. Fitzpatrick en Jordan Spieth eindigden op 17-onder par na de laatste ronde van zondag op Harbour Town Golf Links. Patrick Cantlay, de runner-up van vorig jaar, eindigde als derde op twee slagen terug.

Fitzpatrick versloeg regerend kampioen Spieth in een spannende play-off en behaalde pas zijn tweede PGA Tour titel op de RBC Heritage.

Maar voor het tweede jaar op rij kreeg het toernooi een play-off waarbij het duo de eerste twee extra holes gelijk eindigden. Maar een fantastisch schot vanaf de fairway tot centimeters vanaf de pin op de 18e zag de Engelsman het voordeel grijpen en Spieth, die vervolgens zijn putt miste, gaf Fitzpatrick de overwinning.

Fitzpatrick werd pas de tweede Engelse speler die de overwinning claimde in dit toernooi, met Sir Nick Faldo als de andere die dit deed 1984.

“Van alle toernooien op de kalender wilde ik deze het meest winnen”, vertelde Fitzpatrick. “Ik heb het gevoel dat ik tot nu toe veel geluk heb gehad in mijn carrière, ik heb een major gewonnen en nu dit.”

Spieth had birdie-putts om de play-off te winnen op de eerste twee holes, de 18e en vervolgens op de par-drie 17e, maar miste deze met de kleinste marge.

RBC Heritage: Matt Fitzpatrick leidt maar Patrick Cantlay op een slag afstand