Corey Conners heeft het Valero Texas Open voor de tweede keer gewonnen. De Amerikaan wist met één slag minder dan rookie Sam Stevens het toernooi in Texas te winnen. Eerder won hij hetzelfde evenement in 2019. Conners had zich voorafgaand aan zijn overwinning al gekwalificeerd voor The Masters deze week.

“Het was absoluut een gevecht vandaag, maar ik vertrouwde op mijn kunnen en dacht aan veel goede slagen die ik eerder in de week onder bepaalde omstandigheden had gemaakt”, zei Conners. “Het was absoluut zwaar daarbuiten, maar ik ben erg blij en trots op de manier waarop ik heb gestreden.”

Stevens maakte een 4.5 meter putt voor eagle op de par-vijf achtste en voegde er nog een toe op de korte par-vier 17e waar veel spelers met hun afslag de green vonden. Echter hij slaagde er niet in om een birdie te maken op de par-vijf 18e hole om Conners totaal van 72 holes te evenaren.

Matt Kuchar maakte een birdie op de laatste drie holes en vier op zijn laatste vijf holes om 69 slagen het toernooi te eindigen. De veteraan pakte daarmee zijn eerste top vijf in een officieel evenement sinds afgelopen april, waarbij hij de derde plek met 13-onder deelde met Sam Ryder.

Patrick Rodgers maakte twee birdies en vier bogeys in zijn eerste negen en bevond zich vier slagen achter Conners. Met een laatste ronde van 73 slagen eindigde hij de week uiteindelijk als vijfde.

Chez Reavie evenaarde Peter Malnati score voor de laagste ronde van de dag met 65 slagen, waarmee hij op een gedeelde zesde plaats eindigde op 10-onder samen met Lee Hodges en de Zuid-Koreaan Byeong Hun An. Padraig Harrington eindigde deze week op een gedeelde 10e plaats naast Rickie Fowler na een finaleronde van 71 slagen.

Valero Texas Open: Patrick Rodgers leidt met één slag voorsprong