Brooks Koepka heeft het LIV Golf Orlando gewonnen. De Amerikaan wist met 68 slagen op de laatste dag het toernooi met 15-onder en met een slag minder dan Sebastian Munoz het toernooi te eindigen.

Koepka jaagt nu op een vijfde grote titel in The Masters, waar hij een van de 18 LIV-spelers is die deze week zullen meespelen.

De viervoudig Major kampioen begon zondag met een voorsprong van drie slagen en maakte drie birdies in zijn eerste negen. Hij maakte vervolgens een birdie op de par-vijf 14e, maar maakte een bogey op de volgende en zag zijn voorsprong teruglopen tot één toen Munoz op de 16e wel birdie maakte. De Colombiaan had op de laatste een lange birdie putt maar die miste hij en die had hem in een play-off kunnen brengen.

Koepka reageerde op zijn deelname in The Masters met: “Ik hoef alleen maar drie dagen uit te rusten, mijn gebruikelijke elke dag negen holes te spelen en het huiswerk rond deze greens te doen, gewoon een beetje wennen aan Augusta.” Het gekscherende commentaar van de meeste PGA Tour-spelers is kunnen de LIV Golfspelers het wel vier ronden volhouden om dat hun wedstrijden over drie ronden gespeeld worden.

Het team van Munoz, Torque GC, versloeg Koepka’s Smash GC met een slag en claimde de teamtitel met 36-onder, met Dustin Johnson’s 4Aces GC als derde.

Dean Burmester maakte een zeven-onder 64 en eindigde op een gedeelde derde plaats met Patrick Reed, die een bogey-vrije ronde van 67 maakte. Matthew Wolff claimde de vijfde plek met de Chileen Mito Pereira.

De 2020 Masters-kampioen Dustin Johnson eindigde de week op de zevende plaats, met Peter Uihlein, Carlos Ortiz en Sam Horsfield die de top 10 van het klassement completeerden.

Koepka liet verder weten het spelen tegen Rory McIlroy en Scottie Scheffler echt te missen: “Ik kijk er naar uit, gewoon om iedereen te zien en tegen ze te strijden. Ik weet zeker dat ze het missen om tegen ons te spelen¨.

LIV Golf: Brooks Koepka leidt in Orlando