PING heeft zijn precisie-gefreesde putter-serie uitgebreid met de toevoeging van drie nieuwe PLD Milled-modellen, zo maakte PING CEO & President John K. Solheim vandaag bekend. De PLD Milled Anser D, Oslo 4 en Anser 2 (matzwart) zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde PING-retailers die zich inzetten voor de verkoop van hoogwaardige en op maat gemaakte putters.

“Na enkele jaren geleden de naam PLD te hebben vastgesteld als uitbreiding van het PING Putting Lab, hebben we deze week een jaar geleden officieel het programma Putting Lab Design (PLD) aangekondigd. Een belangrijk onderdeel van het programma is de PLD Milled-serie, die golfers hoogwaardige, nauwkeurig gefreesde putters biedt die zijn geïnspireerd op tourspelers”, aldus Solheim. “We zijn erg tevreden met de resultaten en feedback over het hele programma. Het stelt ons in staat om golfers meer te bieden van waar we goed in zijn: het ontwerpen en bouwen van de best presterende putters in het spel. In het geval van de PLD Milled-lijn blijven we tour-geïnspireerde modellen toevoegen om golfers het nieuwste te bieden op het gebied van scoreverlagende prestaties op de green.”
Tour-bewezen prestaties

De drie nieuwe PLD Milled-modellen (RRP: € 499) voegen zich bij vier tour-gevalideerde modellen die vorig jaar zijn geïntroduceerd, die een combinatie vertegenwoordigen van standaardbepalende favorieten zoals de Anser en nieuwere, tour-geïnspireerde modellen zoals de DS72, de keuze uit meerdere tijdwinnaar Viktor Hovland. De Anser D en Oslo 4 zijn geheel nieuwe ontwerpen met een hoog MOI, ontwikkeld in samenwerking met respectievelijk PING-professionals Bubba Watson en Tyrrell Hatton. De nieuwe Anser 2 onderscheidt zich door zijn matzwarte afwerking en behoudt alle technologie en prestaties van de vorig jaar geïntroduceerde gesatineerde versie.

Alle zeven ontwerpen in de familie zijn volledig vervaardigd uit gesmeed, 303 roestvrij staal. Elk model is voorzien van Deep AMP (Aggressive Milling Pattern) slagvlaktechnologie, nauwkeurig gefreesd voor het geluid, het gevoel en de snelheid van de tour. Er is meer dan vier uur freestijd nodig voor elk model, waarbij elk oppervlak en elke radius nauwkeurig worden gevormd om de hoge kwaliteit en premium look te bereiken die wordt verwacht van een nauwkeurig gefreesde putter.
“Onze bedoeling met de PLD Milled-serie is om onze meest populaire modellen uit het verleden aan te bieden en regelmatig nieuwe, tour-geïnspireerde ontwerpen toe te voegen,” zei Solheim. “Terwijl we via het PLD-programma samenwerken aan nieuwe ontwerpen met onze ingenieurs en tour medewerkers, zullen we de lijn uitbreiden om ervoor te zorgen dat golfers toegang hebben tot onze nieuwste technologieën en processen.”

Nieuwe PLD gefreesde modelbeschrijvingen/specificaties

Anser D (matzwarte afwerking)
365g
Lighoek: 20° +-4°
Hok: 3° +3°/-2°
RH/LH
PING schacht van zwart grafiet

Anser 2 (matzwarte afwerking)
350g
Lighoek: 20° +-4°
Hok: 3° +3°/-2°
RH/LH
PING schacht van zwart grafiet

Oslo 4 (matzwarte afwerking)
Sterke boog
375g
Lighoek: 20° +-4°
Hok: 3° +3°/-2°
RH/LH
PING matzwarte traploze stalen schacht