Het werd zijn derde albatros en dat onder het oog van een van zijn sponsoren Duca del Cosma die het moment wist vast te leggen. Joost Luiten sloeg na een zeer goede afslag met zijn driver een wedge en zag onder het toezicht van wat toeschouwers zijn bal de hole ingaan op de 13e een par 5 en dat werd zijn derde albatros ooit. Met drie birdies een triple bogey en een albatros wist hij toch zijn ronde met 3-onder te eindigen en daarmee staat hij vierde in het klassement van het SDC Championship in Zuid-Afrika. Luiten sloeg 5 jaar geleden nog een albatros op de golfbaan van Valderrama, zie onderaan.

Op de St. Francis Links in Eastern Cape in Zuid-Afrika wist ook Darius van Driel een goede score te maken. De 33-jarige Nederlander stond na zijn eerste 9 holes ook in de top van het klassement na het maken van twee birdies en een eagle. Echter een dubbel bogey en twee bogeys in zijn tweede negen zorgde ervoor dat hij uiteindelijk zijn ronde met par eindigde en daarmee gedeeld 31e staat.

Daan Huizing en Wil Besseling wisten beiden hun ronde niet onder par te eindigen. Met 74 en 79 slagen staan de twee op de 73e en 136e plaats. Ook Huizing had een wat mindere hole en wel de 8e waar hij een dubbel bogey liet noteren. Besseling maakte zelfs twee dubbel bogeys en een triple op een par 3 hole de zevende.

De Fransman David Ravetto en de Noor Kristian Krogh delen de leiding met 5-onder. De Duitser Nick Bachem deelt de 4e plek samen met nog wat andere en Joost.