De Schotse Gemma Dryburgh heeft haar eerste LPGA Tour titel binnen met een overwinning in het Toto Japan Classic. Met een laatste ronde van zeven-onder, 65 slagen, won de 29-jarige met 4 slagen verschil op de Japanse Kana Nagai.

Dryburgh begon haar laatste ronde met een achterstand op de Japanse Momoko Ueda, die een wire-to-wire overwinning wilde behalen en dit toernooi voor de derde keer wilde winnen na eerdere triomfen in 2007 en 2011. Ueda strompelde echter naar een ronde van twee over, 74 slagen, om daarmee op een gedeelde vijfde plaats te eindigen. Haar ronde bevatte onder andere een dubbel bogey zes op de 11e.

Dryburgh, de in Aberdeen geboren speelster, maakte een birdie op de vierde en zevende hole voordat ze ook birdies maakte op 11, 13, 14, 15 en 18 en daarmee op 20-onder par eindigde voor het toernooi en de derde Britse winnaar van de LPGA Tour werd in iets meer dan een maand.

Dryburgh is nu de eerste Schotse speelster die op de LPGA Tour wint sinds Catriona Matthew dit deed in 2011 in het Lorena Ochoa Invitational.

De Japanse Saiki Fujita had een bizarre hole-in-one toen haar afslag in de rugzak van een toeschouwer belandde!

Dryburgh zei: “Ik was vorige week in Korea met vrienden en ik zei tegen hen: ‘Ik zal je in mijn toespraak noemen’ als grap. Het is overweldigend, om eerlijk te zijn. Het is al heel lang een droom en er is veel hard werk in gestoken. Ik was nerveus, ik ga niet liegen, maar ik was ongelooflijk kalm en gefocust op mijn ademhaling.”

De Japanse Kana Nagai eindigde zondag als tweede na Dryburgh, met 16-onder par, waarbij ze acht birdies en een enkele bogey maakte. De Zweedse Linn Grant eindigde als derde met 15-onder par door haar week af te sluiten met een ronde van 67 slagen.

Er deden in dit LPGA Tour event geen Nederlandse speelster mee.