Er hebben 8 Nederlanders zich ingeschreven voor de Finale van de Qualifying School van de ALPS Tour. Che de Bake, Bob Geurts, Jack Ingham, Mike Korver, Thom Linssen, Lars van der Vight, Kiet van der Weele en Rodi Vlasveld. Zowel Geurts als Van der Weele deden eerder mee in de Qualifying stages van de Europese Tour en helaas zonder promotie.

Een volledig veld van 156 spelers die 20 verschillende landen vertegenwoordigen, zal dit jaar deelnemen aan de 54 holes Final Stage. 92 spelers waren vrijgesteld in het veld, terwijl de overige 64 spelers zich kwalificeerden via de drie Stage 1-evenementen die vorige week werden gespeeld.

Spelers die zijn vrijgesteld voor het veld van de Final Stage zijn: Alps Tour-leden die zijn gerangschikt in de Order of Merit van 2022 maar niet zijn toegelaten tot het veld van de Grand Final van de Emilia Romagna Alps Tour van 2022, spelers die hebben deelgenomen aan het World Amateur Team Championship 2022 en spelers die hebben deelgenomen aan de Europese kampioenschappen voor jongens en heren in 2022.

De 2022 Alps Tour Qualifying School Final Stage wordt gespeeld in Rome. De eerste twee ronden wisselen de spelers af tussen Golf Nazionale en Olgiata Golf Club. Voor de laatste ronde zullen de spelers die de cut halen, spelen op de Golf Nazionale. Het toernooi wordt gespeeld van 9 november tot en met 11 november.

De opzet van het toernooi is strokeplay over 54 holes, 18 holes per dag. Na 36 holes wordt de cut bepaald, de top 65 spelers en die gelijk eindigen, spelen dan de laatste ronde.

Aan het einde van de 54 holes komen de 35 beste spelers en die gelijk eindigen in aanmerking voor een Categorie 6-lidmaatschap voor het Alps Tour-seizoen 2023. De rest van de spelers die de cut hebben gehaald en tussen de 36e en 65e positie zijn geëindigd, komen in aanmerking voor het lidmaatschap van categorie 8 voor het seizoen van volgend jaar. De overige spelers komen in aanmerking voor lidmaatschap van categorie 9 voor het seizoen 2023.

Veel spelers, zoals Matt Wallace en Guido Migliozzi, die eerder hun carrière begonnen door deel te nemen aan de Alps Tour Qualifying School, zijn nu winnaars op de DP World Tour.

De titelverdediger van het toernooi is de Fransman Martin Couvra.