Maken de Nana Hotels van Kreta een heuse golfbestemming? Jazeker, maar er is meer, veel meer! Golfers, die nu een keer niet naar Spanje of Portugal willen hebben nu de uitgelezen mogelijkheid om alle denkbare luxe in het Nana Golden Beach of het Nana Princess te combineren met een werkelijk prachtige golfbaan. Tel daarbij op de verfijnde cultuur en de rijke historie van dit mooie Griekse eiland. Het staat garant voor een zeer luxueuze vakantie voor de golfliefhebber die naast het golfen van nog veel meer wil genieten. De Nana Hotels zijn niet alleen voor golfers maar zeer zeker ook voor families met kinderen, echtparen en ouderen. Daarnaast Kreta staat garant voor zonovergoten vakantieweer.

De Nana Hotels bieden de typische Kretenzische gastvrijheid al vanaf 1985. De Hotels zijn een onderdeel van de Karatzis Group of Companies. Ze delen een 5-sterrenclassificatie en bieden premium service aan internationale gasten. Het uitgebreide aanbod van deze toonaangevende hotels maakt dat zij de onbetwiste leider zijn in de toeristenindustrie op Kreta. De faciliteiten zijn perfect voor echtparen en verliefden jong en oud maar ook voor gezinnen. De verscheidenheid aan accommodatie-opties past prima bij de behoefte van de mondaine en hedendaagse reiziger. Deze kwalificatie is zeker van toepassing op golfers die de sport op prachtige buitenlandse locaties willen beoefenen. Op maat gemaakte services en een scala aan uitstekende faciliteiten onderscheiden de Nana Hotels ook als de ideale plek om verder kennis te maken met de Kretenzische gastvrijheid en authenticiteit van het eiland. Qua cultuur heeft Kreta o.a. een veelvoud aan archeologische opgravingen zoals bij Gortys, Faestos en Knossos. Deze opgravingen geven nog steeds blijk van een prachtige oude beschaving.

Een ligging aan de noordkust van het eiland biedt de gasten prachtige uitzichten over de zee en de bergen. Zwemmen kan vanaf de privéstranden die in eigendom zijn van de hotels. In 2020 onderging Nana Beach een volledige reconstructie en werd ook de naam veranderd in Nana Golden Beach.

Omdat het vele malen prettiger is om uit eigen ervaring te spreken wordt in dit artikel alleen Nana Golden Beach verder onder de loep genomen.

Het 5 sterren resort Nana Golden Beach is iconisch als het gaat om het aanbieden van alle mogelijke faciliteiten binnen een all inclusive concept. Het Hotel en Bungalow complex ligt op een prachtige locatie bij Hersonissos, zo’n 20 minuten rijden vanaf de luchthaven Heraklion. Er zijn in de loop der jaren talloze ‘Global Hotel Awards’ van verschillende reisorganisaties in de wacht gesleept. Dat kan alleen als oprechte gastvriendelijkheid de basis is van de complete hospitalitybeleving. Oprechte gastvriendelijk door de medewerkers merk je als gast! Je ervaart namelijk de ware intentie om het je als gast naar de zin te maken. Excellente service zit eigenlijk altijd in de details. Nana Golden Beach is schoolvoorbeeld van oprechte gastvriendelijkheid en aan elk detail is gedacht. Dat merk je bijvoorbeeld ook als je wil gaan golfen op de enige golfbaan op Kreta. Alles wordt als vanzelfsprekend voor je geregeld en het vervoer van maximaal 10 minuten naar de Crete Golf Club maakt deel uit van het all inclusive concept. Deze 18 holes golfbaan in de bergen is een plaatje. De baan heeft prachtige uitzichten, moeilijke geonduleerde greens, blinde schoten, uitdagende holes en alle faciliteiten zijn op uitstekende wijze onderhouden.

Bij een all Inclusive concept zijn de kwaliteit van Food & Beverage en de tijden waarop deze aangeboden worden vaak de achilleshiel van de Hospitalitybeleving. Bij Nana Golden Beach is dat juist het tegenovergestelde. De kwaliteit van het Food & Beverage aanbod staat buiten kijf en dat op nagenoeg alle momenten van de dag.

Restaurant Artemis, centraal gelegen in het complex, biedt voor ontbijt, lunch en diner een zeer uitgebreid buffet aan. Bij uitstek geschikt voor families met jonge kinderen en voor diegenen die graag willen kiezen uit een zeer groot scala van kwalitatief uitstekende gerechten. Voor diegenen die ‘fine dining’ prefereren zijn er maar liefst 5 à la carte restaurants, elk met een eigen karakter binnen dit all inclusive concept. Deze à la carte restaurants zijn; Azzurro, Italiaans georiënteerd, Nami een Aziatische keuken, Umi waar sushi aangeboden wordt, Meat In is voor de liefhebbers van vlees en Thalassa voor seafood (foto links). Er worden in deze restaurants eveneens heerlijke wijnen aangeboden. Een prima droge witte wijn komt zelfs van een wijngaard in de nabijheid van het resort. Na de zomer vindt de olijvenoogst plaats op Kreta. U kunt zich voorstellen dat de plaatselijke olijfolie als kleine toevoeging van lokale bodem bijdraagt aan de uitstekende gastronomische beleving.

Op het complex zijn maar liefst 7 zwembaden verschillende van grootte. En juist wel of minder geschikt voor kinderen, de keuze is aan u. Bij deze zwembaden zijn ook evenzoveel snackbars strategisch geplaatst. Vanaf ’s morgens tot ’s avonds laat worden er snacks, ijsjes, lunch, koffie of thee etc. aangeboden.

Maar dat is qua Food & Beverage nog lang niet alles. Verdeeld over het complex zijn ook nog 7 bars. Dat zijn de Panorama Bar bij de lobby waar eenvoudig met vrienden en kennissen kan worden afgesproken, de Sportsbar met 2 pooltafels, de Dolphin Bar “fresh by the Pool’, de Anemos Bar met zicht op de idyllische zonsondergang, de Athina Bar voor heerlijke cocktails, de Ammos Beach Bar en niet te vergeten de Dionysos Music Bar. Heel toepasselijk, Dionysos was in de Griekse mythologie de god van wijn en plezier. In de bars is er een zeer uitgebreid aanbod van sterke drank, wijnen, bier, cocktails eigenlijk te veel om op te noemen. Het merendeel van deze bars zijn open tot 00.45 uur.

Nana Golden Beach beschikt over 18 tennisbanen (13 gravel banen en 5 hard court) en 3 padelbanen. De tennisfaciliteiten voldoen aan het kwalitatief hoogste niveau om ook als host op te kunnen treden voor internationale toernooien. Gasten kunnen vanzelfsprekend ook gebruik maken van de tennisfaciliteiten.

Maar ook het Water Park is erg interessant. In dit Water Park van Nana Golden Beach is het genieten van indrukwekkende glijbanen, bochtige attracties, plonsbaden en woeste rivierstroomversnellingen. We kunnen altijd eenvoudig zeggen dat dit voor de kinderen is maar is dat wel zo? Als enorme golfliefhebber verruil ik serieus een mooie golfronde voor een middagje in dit Water Park. Maar eerlijk gezegd hoeft dat niet eens. Golfen in de ochtend en in de middag naar het Water Park en dan in het begin van de avond bijkomen in de bar met een fraaie zonsondergang en aansluitend dineren met die Griekse witte wijn bij Thalassa (Seafood). Dat is niet voor de kinderen! Dat is vakantie.

Heb je geen zin in het Water Park, dan zijn er nog altijd de vele sport- en buitenactiviteiten zoals tennisles, beachvolleybal, diepzeeduiken, darts, tafeltennis, waterpolo, yoga, spinning, jumping, crossfit, voetbal, boogschieten, wandeltochten, fietstochten, waterfietsen en kanoën. En natuurlijk het dagelijkse entertainment en sportprogramma voor jong en oud georganiseerd door het animatieteam. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je vergeet dat er ook een uitstekende golfbaan in de buurt is.

Wil je meer rust en privacy dan zijn er aan het gedeelte van de kust met rotsen aparte ‘eigen plekkies’ met rieten parasol en twee ligbedden. Niemand die je wat doet! Je kunt met de ogen dicht luisteren naar de golfen die uiteenspatten op de rotsen. Met de ogen open en wat hardere wind is het een spectaculair uitzicht.

Wat op mij persoonlijk grote indruk maakte bij Nana Golden Beach is de architectonische stijl van alle gebouwen over het gehele complex. Prachtige statige gebouwen in een zeer strakke, uniforme en fraaie stijl. Allemaal ruim opgezet en uiterst functioneel. Maar wel met een zeer smaakvolle ‘mediterrane’ aankleding. Waar je ook loopt, de stijl van alle gebouwen gaat naadloos in elkaar over. Daaromheen overal plantvakken met inheemse struiken en prachtige volwassen palmbomen. En alles is uitstekend onderhouden, nergens wat zwerfvuil of ander onooglijk materiaal! Werkelijk alles klopt. Je kijkt tijdens het rondlopen gewoon je ogen uit.
Daarmee komen we ook op een van de belangrijkste zaken; de bungalows en kamers. Denk bij de kamers zeker niet aan hoogbouw maar aan appartementen in diezelfde stijl en naast elkaar gelegen. De bungalows en kamers zijn met zeezicht of tuinzicht. Er zijn 11 verschillende typen. Voor echtparen met of zonder kinderen. Voor 2, 3 of 4 personen met aparte bedden of tweepersoonsbedden en indien gewenst met sauna. De keuze is natuurlijk ook een financiële afweging. Want de gemiddelde Nederlander kijkt natuurlijk ook naar prijzen. Neem wel in beschouwing de complete beleving van het zeer fraaie complex, de 5 sterrenkwalificatie waarvan er geen enkele te veel is, de vele faciliteiten, de authenticiteit van het eiland en de typische Kretenzische gastvriendelijkheid en kom tot de conclusie dat het wel wat mag kosten. Maar daarentegen zijn de prijzen juist heel acceptabel! Check het zelf op https://www.nanagoldenbeach.gr

Bovenstaande opsomming met al die lof uitingen, klopt dat wel? Ja, Nana Golden Beach is een uitstekende accommodatie voor golfers en niet golfers. Het is gewoon een enorme aanrader! Ga er heen dan ervaar je het zelf!

Golfliefhebber, lees ook het artikel over de Crete Golf Club. Het maakt je indruk van Kreta als golfbestemming compleet.
McThoth