Eindelijk komt Joost Luiten goed uit de startblokken. Met een ronde van 6-onder in het MyGolfLife Open staat hij op de 20e plaats. Luiten wist zijn eerste ronde bogey vrij te houden en had dus alleen zes birdies! De hoop is dat hij de rest van het toernooi deze vorm kan houden.

Wil Besseling kende een redelijke start met 1-onder en Darius van Driel die had wat meer moeite met de golfbaan. De twee gingen rond in 71 en 76 slagen en delen daarmee de 116e en 150e plaats. Van Driel kwam onder andere aan zijn hoge score door twee dubbel bogeys die hij in zijn ronde maakte.

Ross Fisher was dicht bij het schrijven van DP World Tour geschiedenis toen hij op weg was naar een ronde van 59 slagen. De voormalige Ryder Cup speler wist uiteindelijk met een tien-onder 62 op de Pecanwood Gold and Country Club de leiding te nemen die hij wel moet delen met Nacho Elvira, Henni Du Plessis en Tristen Strydom.

Fisher begon op de tweede negen en bereikte de par-vijf tiende in tweeen en daar direct een eagle maakte vervolgens nog eens vier birdies in een stuk van zes holes vanaf de 12e op weg naar de turn in 30 slagen.

Fisher pakte een slag op de eerste en maakte drie opeenvolgende birdies vanaf de derde, waarbij de Engelsman er nog een toevoegde bij de par-vijf zevende om 11 onder te komen en de kans op een ronde onder de 60 te vergroten.

Een bogey op de par-drie achtste vergooide de hoop om een tweede ’59 ronde’ in de geschiedenis van de DP World Tour te maken, in navolging van Oliver Fisher in het Portugal Masters van 2018, terwijl een par op zijn laatste hole Fisher de dag deed eindigen op 10 onder.

Du Plessis maakte een drie-birdie-finish en Elvira kaartte zeven opeenvolgende birdies tijdens een laag scorende openingsdag, terwijl de Spanjaard Pablo Larrazabal een slag van de leiding is na een negen-onder 63.