Na een door het weer verstoorde dag op TPC Sawgrass staat de wereldnummer 1 Jon Rahm na een drie-onder 69 op drie slagen achter de leiders Tommy Fleetwood en Tom Hoge. Viktor Hovland staat er vijf terug en Rory McIlroy kon slechts twee holes spelen na een vertraagde start en langdurige regenbuien. Meer dan de helft van het deelnemersveld kon hun ronde niet kon voltooien vanwege ondergelopen greens en bunkers.

De Engelsman Fleetwood kwam met een zes-onder 66 het clubhuis binnen om bovenaan een overvol klassement te komen op TPC Sawgrass waar hij later gezelschap kreeg van Hoge.

Hoge wist op drie van zijn laatste vijf holes een birdie te maken om ook zes onder te komen, terwijl Keith Mitchell een bogey op de laatste hole maakte om een slag van het duo te komen en naast Joaquin Niemann, Kramer Hickok en Anirban Lahiri op de voorlopige derde plaats te staan.

“Het is een geweldige eerste dag”, zei Fleetwood. “Ik ben blij dat ik deze score heb kunnen maken. Ik had het gevoel dat ik de bal goed raakte en chippen en putten dat ging ook best goed. Op de 17e was ik toch even bang dat mijn afslag te kort was maar hij was okay en met twee putts par dacht ik snel naar de volgende hole!”.

De Canadees Taylor Pendrith kwam binnen op twee slagen van de leiding maar moet nog twee holes spelen toen het spel even na 19.30 uur werd onderbroken vanwege het afnemende licht. Het ziet er trouwens niet goed uit voor morgen want er wordt opnieuw slecht weer verwacht op vrijdag, wanneer de eerste ronde om 7.15 uur wordt voortgezet.

De 17e en zijn slachtoffers

Harold Varner III had de leiding kunnen hebben maar een tripple bogey op 17e, de beruchte eilandgreen, en een bogey op 18 liet hem zijn ronde uiteindelijk op 3-onder eindigen.

“Het is een leuk spel en daarom spelen we het”, zei Varner. “Ik heb dat altijd gezegd, ik zat gewoon tussen clubs op de 17e en raakte hem gewoon niet lekker maar morgen is er weer een nieuwe dag”.