Een gedeelde zesde plaats voor Wil Besseling na de eerste ronde van het Magical Kenya Open dat wordt gespeeld op der golfbaan van de Muthaiga Golf Club net buiten Nairobi. Met 67 slagen wist Besseling ind etop van het klassement te komen waar Darius van Driel, Daan Huizing met Joost Luiten waar de drie met par +1 en +2 een wat teleurstellende ronde hadden..

Waar Besseling een foutloze ronde had met alleen birdies maakte Van Driel drie birdies een eagle maar ook vijf bogeys. Zowel Huizing als Luiten hadden een dubbele bogey in hun ronde. De twee zullen hun best moeten doen op vrijdag anders kunnen zij de rest van het toernooi aan de zijlijn gaan volgen.

De leiding kwam in handen van de Engelsman Daniel Gavens. De 30-jarige had flink veel birdies in zijn ronde en wel 9 stuks, helaas maakte hij ook twee bogeys op 13 en 14 om daarmee zijn ronde met 64 slagen af te sluiten.

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman deelt samen met de Indiƫr Shubhankar Sharma de tweede plaats met 65 slagen (-6).