Koen Kouwenaar eindigt als beste Nederlander in het Red Sea Little Venice Open, een toernooi op de ALPS Tour. Met 67, 69 en 65 slagen wist Kouwenaar met 15-onder op de gedeelde derde plaats te eindigen en dat was goed voor een cheque van 3250 euro. Lars Keunen speelde in Egypte ook een goede wedstrijd en werd met 14-onder gedeeld vijfde, voor hem was er een cheque van 1820 euro. Floris de Haas en Vince van Veen werden gedeeld 9e en 14e en Davey Porsius, die de wedstrijd uitstekend begon met 64 slagen werd uiteindelijk wet 73 en 70 slagen op de twee laatste dagen gedeeld 293 met 9-onder.

Na drie dagen geweldig golfen wint de Franse amateur Oihan Guillamoundeguy en slechts 17 jaar oud met een indrukwekkende totaalscore van -24 (65-64-63).

De jonge golfer, rechtstreeks afkomstig van de Qualifying School die in november vorig jaar werd gehouden, behield de leiding sinds de tweede ronde en toonde aan op een ongelooflijk niveau te kunnen concurreren.

“Deze overwinning is ongelooflijk. Ik kan het nog niet eens geloven. Het belangrijkste doel was om gefocust te blijven op mijn spel en ik slaagde erin omdat heel goed te doen, ik maakte maar 2 bogeys in 3 dagen! Ik putte heel goed in alle drie de rondes. Vandaag heb ik wel veel gehad aan het advies van mijn vader die mijn tas droeg hij wist wat lijntjes op de green te vinden en ik maakte daardoor mijn putts.”.

Guillamoundeguy, een van de jongste winnaars aller tijden, zag de 24-jarige Spanjaard Jorge Maicas op 8 slagen terug (-16, 68-66-66) op de tweede plaats eindigen. Maicas scoorde een zeer solide 3e ronde in 66 slagen met 7 birdies en slechts 1 bogey.

Kouwenaar (foto) die ook dit keer een goed toernooi speelde, eindigde vorige week nog in het Ein Bay Open op de gedeelde 5e plaats.

De Alps Tour zal de komende dagen verhuizen naar de New Giza Golf Club, dicht bij Cairo, om het New Giza Open 2022 te organiseren van 4 maart tot 6 maart.

Dit toernooi werd voor het laatst gehouden in 2019 toen de Italiaanse prof Lorenzo Scalise won dankzij een totaalscore van -14.

We kijken er naar uit om alle spelers in de hoofdstad van Egypte te zien.

De Red Sea Little Venice Open in 2022 werd ondersteund door Sokhna Golf Club, Ein Bay, Hassan Allam Properties, TPC – Touristic Promotion Company en Jaz Hotel Little Venice.

Red Sea Little Venice Open 2022 -Guillamoundeguy leidt Keunen beste Nederlander

Red Sea Little Venice Open 2022 – Davey Porsius pakt de leiding!