Hij flirte met een ronde van 59 slagen maar bleef steken op 61. Kevin Na de titel verdediger pakte daarmee de leiding na de eerste ronde van het Sony Open. Jim Furyk maakte indruk met een hole-in-one.

De nummer 27 van de wereld maakte de droomstart in zijn titelverdediging door een negen-onder 61 te maken op de Waialae Country Club in Honolulu. Na maakte een eagle en zeven birdies om daarmee met een slag minder zijn ronde te eindigen dan Furyk en landgenoot Russell Henley.

De hoop van de Amerikaan op een score onder de 60 eindigde met een serie van vijf opeenvolgende pars vanaf de 13e, hoewel Na in staat was om met een up-en-down vanuit de greenside-bunker op de par-vijf 18e voor een afsluitende birdie om daarmee alleen bovenaan het klassement te komen.

“Ik speelde ongelooflijk goed”, zei Na. “Ik deed alles goed vandaag en mijn ijzerspel was geweldig. Mijn afstandscontrole was geweldig. Ik had een kans op een 59. Ik heb alles gegeven wat ik kon. Ik ben een beetje teleurgesteld dat mijn putts niet vielen, sommige van de goede putts die ik sloeg vielen niet. Maar het is nog steeds een goede ronde.”

Furyk herstelde zich snel van een drie-putt bogey op zijn openingshole en kwam met 8-onder 62 slagen het clubhuis binnenwandelen. De 51-jarige sloot zijn ronde af met drie opeenvolgende birdies vanaf de 14e en een verbluffende hole-in-one op de par-drie 17e. Furyk is de Sony Open-kampioen van 1996.

“Ik dacht dat ik tussen clubs in zat, maar mijn caddie Michael “Fluff” Cowan verzekerde me dat het een 6-ijzer voor mij was, ik zag mijn bal landen en vervolgens zo de hole ingaan!”

Kevin Chappell, die hersteld is van rugoperatie, staat naast Furyk op acht onder na een vlekkeloze start, terwijl voormalig Sony Open-winnaar Patton Kizzire en de Ierse Seamus Power in de groep van vijf spelers zitten op twee slagen verder terug.

Cameron Smith, die vorige week in Kapalua won met een recordscore tot par van 34 onder, was een van degenen die in de middag speelde. Hij maakte een birdie op twee van zijn laatste drie holes om zich bij landgenoot Marc Leishman aan te sluiten met een ronde van drie-onder (67 slagen). De Engelsman Aaron Rai en de Schot Russell Knox zitten ook in de groep op de 40e plaats.

Live scoring PGA Tour