Het schema voor 2022 is nog niet volledig definitief, maar onze Alps Tour-leden zijn zeker klaar en staan ​​te popelen om een ​​spannend nieuw seizoen te beginnen met een ambitieus doel: het behalen van een van de vijf Challenge Tour-kaarten die op het spel staan ​​voor de beste spelers in de Order of Merit aan het einde van het jaar. Dit is duidelijk sinds de opening van de inschrijvingen voor de 2022 Winter Series een week geleden met een stroom van namen die uur na uur optelden en al snel de 120 beschikbare plaatsen overschreden voor elk van de drie toernooien die vanaf 22 februari op rij zijn gepland tot 6 maart

Egypte is opnieuw het ideale podium om het seizoen te starten, zoals dat al sinds 2013 het geval is, inclusief de laatste twee gecompliceerde jaren. Voor de 10e keer zal de Sokhna Golf Club gastheer zijn van de Ein Bay Open (22-24 februari) en van het Red Sea Little Venice Open (27 februari – 1 maart). Deze twee traditionele evenementen die plaatsvinden aan de oevers van de Golf van Suez zullen worden gevolgd door de terugkeer van de New Giza Open (4-6 maart) op de prachtige New Giza Golf Club in de buurt van Caïro, ongeveer 160 km ten noordwesten van Sokhna en gebouwd door de Australische golfarchitect Tim Lobb met een prachtig uitzicht op de beroemde piramides van Gizeh. Het wordt de tweede ervaring voor de Alps Tour in New Giza, na het debuutevenement in maart 2019 gewonnen door de Italiaan Lorenzo Scalise, nu een vaste Challenge Tour speler.

Het programma voor 2022, dat in totaal 18 toernooien zou moeten tellen en met elk 40.000 euro aan prijzengeld, wordt dan hervat in de laatste week van maart met een “Spring Series” in Italië, twee evenementen die nog moeten worden bevestigd, gevolgd door de traditionele stop in Miglianico (midden van Italië) voor de 8e editie van de Abruzzo Alps Open (13-15 april).

Mei, juni en juli zullen behoorlijk druk worden, met het evenement in de Italiaanse Alpen (5-7 mei) op ​​een nog nader aan te kondigen locatie, daarna in Oostenrijk voor de 30e editie van het Gösser Open in de Golfclub Erzherzog Johann (19 mei) -21), de 8e editie van de Memorial Giorgio Bordoni in La Pinetina, Italië (25-27 mei). We steken de Atlantische Zee over voor de Open de St Francois in Guadeloupe (2-4 juni), dan terug naar Frankrijk voor de 18e editie van de Open de la Mirabelle d’Or (17-19 juni), en rechtstreeks naar Spanje voor de Alpen van Andalusië (23-25 ​​juni); terug naar Frankrijk voor de Aa St Omer mixed Open (30 juni – 2 juli) met de LET Access, opnieuw Spanje met Alps de las Castillas (7-9) en het eiland La Gomera met de Alps de la Gomera (14-16 juli) ).

Het laatste deel van het seizoen vindt plaats in Italië, met één evenement in juli (21-23), daarna de Albarella Alps Open in de buurt van Venetië (29 september – 1 oktober) en de grote finale (6-8 oktober) om te eindigen met een speciaal feest en de best presterende spelers van het jaar.

Het enige wat we nu nog moeten doen, is ons op ons best voorbereiden voor de komende Egyptische evenementen: de inschrijvingen sluiten op 1 februari! Check de Alps Tour Golf-app voor het volledige programma.

#rijzendegolfsterren

#raisinggolfstars