Anne van Dam heeft na rondes van 69 en 74 slagen haar positie op de 31e plaats moeten accepteren in het prestigieuze La Sella Open in Spanje. Met een score van 1-onder par bevindt de Nederlandse golfster zich momenteel 9 slagen achter op de leidende Sara Kjellker.

De Zweedse golfster, Sara Kjellker, heeft momenteel een indrukwekkende voorsprong van twee slagen terwijl ze de laatste ronde ingaat. Met een sublieme tweede ronde van 70 slagen (-2), heeft ze haar totale score op een uitmuntende 10-onder par weten te brengen.

Sara Kjellker vervolgde haar opmerkelijke prestaties na een sensationeel baanrecord van 64 (-8) in de eerste ronde. Op zaterdag zette ze haar fenomenale spel voort, met een birdie op zowel de uitdagende 12e als 13e hole, nadat ze was begonnen op de 10e hole.

Een reeks prachtige pars, waaronder een schitterende redding op de 18e hole, werd gevolgd door een birdie op de par-3 4e hole. Het enige schot dat Kjellker moest prijsgeven op die dag was op de par-4 7e hole, waar ze geen up-and-down kon maken.

Indien Kjellker (foto) erin slaagt te zegevieren, zal ze deze week niet alleen een cheque van 150.000 euro ontvangen, maar ook een categorie 3-status (winnaars van het huidige seizoen) verkrijgen, waardoor ze zich tevens kwalificeert voor het AIG Women’s Open van volgende maand.

Eerder hadden de Nederlandse golfsters Romy Meekers en Lauren Holmey de cut gemist in dit toernooi, dat vanwege het slechte weer is ingekort tot 54 holes.

Anne van Dam heeft een goede start in La Sella Open