Anne van Dam maakt een veelbelovende start in het La Sella Open in Spanje. De Nederlandse golfster toonde haar talent en bevindt zich momenteel op een indrukwekkende gedeelde 9e plaats met een uitstekende score van 3-onder. Ook zijn er andere Nederlandse deelnemers, zoals Lauren Holmey (+4) en Romy Meekers (+5), die respectievelijk op de 91e en 102e plaats staan.

De Zweedse golfster Sara Kjellker leidt momenteel het toernooi met een voorsprong van drie slagen, nadat ze een prachtig baanrecord van 64 slagen (-8) neerzette in de geschorste eerste ronde.

Sara’s optreden als rookie in het Dénia toernooi was ronduit indrukwekkend. Ze begon meteen sterk met twee birdies en een eagle in haar eerste vier holes, voordat het spel tijdelijk werd onderbroken op donderdagavond.

Vanwege weersvertragingen en in het belang van de spelers, is het toernooi nu teruggebracht tot 54 holes. Op vrijdag hervatte Kjellker haar spel met een stabiele start, met drie opeenvolgende pars op haar volgende holes.

Sara’s vastberadenheid om de leiding te behouden, zorgde voor een opwindende wedstrijd. Ze zette haar jacht op de top voort door birdies te maken op de 8e, 9e en 11e hole, gevolgd door een schitterende up-and-down vanuit het zand op de 12e hole, waarmee ze haar score naar acht onder par bracht.

Hoewel ze een tijdelijke hapering had met een gedropt schot op de 14e hole, herstelde Kjellker zich snel met een geweldig schot op de par-3 17e, waarbij haar bal bijna in de hole terechtkwam.

Met een laatste par op de laatste hole, brak de Zweedse het baanrecord op La Sella Golf Resort & Spa en beleefde ze de beste ronde van haar carrière tot nu toe. Een indrukwekkende prestatie van deze getalenteerde golfer!