Een albatros is een term die wordt gebruikt in golf om een score van drie onder par op een par-5 hole te beschrijven. Het is een van de zeldzaamste prestaties in golf en er zijn slechts een paar honderd albatrossen geslagen in de geschiedenis van de sport.

De eerste albatros werd geslagen in 1868 door een golfer genaamd Tom Morris Sr. op de Old Course in St. Andrews, Schotland. Sindsdien zijn er albatrossen geslagen door enkele van de grootste golfers aller tijden, waaronder Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Tiger Woods en onze Joost Luiten en hij deed het zelfs drie keer!

Er zijn een paar dingen die een golfer kunnen doen om de kans op een albatros te vergroten. Ten eerste moet de golfer een par-5 hole spelen die kort is voor zijn lengte. Ten tweede moet de golfer een goede drive slaan om dicht bij de green te komen. Ten slotte moet de golfer een putt van binnen de vijf meter kunnen maken.

Het maken van een albatros is een ongelooflijke prestatie en het is iets waar elke golfer van droomt. Als je ooit de kans krijgt om een albatros te slaan, grijp dan je kans!

Hier zijn enkele tips voor het maken van een albatros:

Kies een par-5 hole die kort is voor je lengte.
Sla een goede drive om dicht bij de green te komen.
Gebruik een lobwedge of een pitchwedge om de bal zo dicht mogelijk bij de hole te plaatsen.
Maak een putt van binnen de vijf meter.
Met een beetje geluk en veel oefening kan het jou ook lukken om een albatros te slaan!