Aanstaande donderdag begint het KLM Open op de golfbaan van Bernardus. De toernooiorganisatie heeft 15 Nederlanders een startbewijs voor het toernooi gegeven. Naast de tweevoudig winnaar Joost Luiten, dit seizoen vooralsnog de succesvolste landgenoot op de DP World Tour is, zullen Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing ook meespelen.

Lars van Meijel, Vince van Veen, Rowin Caron, Davey Porsius, Mike Toorop, Dario Antonisse en Sven Maurits krijgen ook een kans om het toernooi te winnen. Met een 22ste plaats was Vince van Veen afgelopen week in de B-NL Challenge, een toernooi op de Challenge Tour, op de Twentsche Golfclub de beste Nederlander.

Ook vier Nederlandse amateurs maken hun opwachting in de 103de editie van het KLM Open en wel Jerry Ji, Jack Ingham, Lars van der Vight en Denny Kloeth.

Vorig jaar telde het deelnemersveld van 156 spelers veertien Nederlanders, van wie er vijf op vrijdag de cut haalden. Joost Luiten was in 2022 na vier dagen met 43ste plaats de beste Nederlander.