De Australiër Marc Leishman (foto) heeft na de eerste ronde van het LIV Golf toernooi in Tucson de leiding genomen.

Leishman (Ripper GC) opende met een 6-onder 65 op The Gallery South Course om met een slag de voorsprong te pakken op Abraham Ancer (Fireballs GC), Matthew Wolff (Smash GC) en Louis Oosthuizen (Stinger GC-captain). Peter Uihlein (4Aces GC) en Torque GC-teamgenoten Joaquin Niemann en David Puig staan gedeeld vijfde, op twee slagen achterstand.

“Ik geniet op dit moment van mijn golf … Spelen zonder gevolgen buiten het seizoen gaf me een beetje vertrouwen met sommige van de slagen die ik sloeg.”, zei de 39-jarige Leishman, die op zoek is naar zijn 14e prof overwinning in zijn carrière.

In de teamcompetitie leidt Torque GC met 10-onder dankzij ronden van Niemann (67), Puig (67) en Sebastian Munoz (69). Het Spaanstalige team staat één slag voor op drie teams: Smash GC, Fireballs GC en Iron Heads GC.

“Ik ben best opgewonden om te zien wat er dit weekend gaat gebeuren”, zei Niemann over Torque, de jongste van de 12 LIV Golf League-teams.

De jongste speler is de 21-jarige Puig, die college golf speelde in de staat Arizona in Tempe voordat hij vorig jaar prof werd om lid te worden van LIV Golf. Puig speelde onlangs een oefenronde met de Arizona State-legende Phil Mickelson en scoorde 11 birdies. Hij produceerde er vrijdag zeven.

“Het is leuk om David geweldig te zien spelen”, zei Niemann. “… Best cool om hem goed te zien scoren. Tijdens de oefenrondes kon je merken dat hij zich thuis voelde.”

Wat betreft de minzame Leishman, hij en zijn Ripper GC-teamgenoten – aangevoerd door regerend Open-kampioen Cameron Smith bouwen het soort kameraadschap op waarvan ze hopen dat het zich zal manifesteren in team trofeeën. Volgende maand reist LIV Golf voor het eerst naar Australië voor het LIV Golf Adelaide.

“Het zal leuk zijn om voor thuispubliek te kunnen spelen in Adelaide, wat echt een coole stad is”, zei Leishman. “Ze houden van hun sport en ik ben zeker opgewonden om daarheen te gaan en gewoon te laten zien wat wij hebben met LIV.