De Amerikaan Chris Kirk begon de laatste ronde met een voorsprong van twee slagen op zijn landgenoot Eric Cole. De twee waren aan elkaar gewaagd maar met 69 en 67 slagen voor de laatste eindigden de twee op 14-onder par er moest dus een play-off gespeeld worden.

De twee keerden terug de par-vijf 18e hole waar eerder Kirk een bogey had gemaakt. Nu wist hij zijn derde slag dichtbij de hole te krijgen en maakte birdie voor de overwinning.

Tyler Duncan werd derde met 12-onder en Ryan Gerard, die pas zijn in tweede toernooi op de PGA Tour speelde, wist met 67 slagen op de laatste dag als vierde te eindigen op 10-onder.

Vijf spelers eindigden op een gedeelde vijfde plaats op negen onder, waaronder de vorige titelverdediger de Oostenrijker Sepp Straka die het weekend afsloot met een ronde van 68 slagen. Ben Martin (68), Justin Suh (71), de Ier Shane Lowry (70) en de Engelsman Ben Taylor (70) deelden de vijfde plek samen met Straka.

De 37-jarige Kirk won voor de vijfde keer op de PGA Tour en het werd zijn eerste overwinning sinds 2019 toen hij een verplichte pauze nam om zich tegen alcoholisme en depressie te laten behandelen. Zijn meest recente overwinning was in The Colonial in 2015.

“Ik heb nu zoveel om dankbaar voor te zijn”, zei Kirk. “Ik ben zo dankbaar voor mijn nuchterheid. Ik ben zo dankbaar voor mijn familie en ik ben zo dankbaar voor iedereen die mij de afgelopen drie of vier jaar heeft gesteund!”

Honda Classic: Chris Kirk aan kop na derde ronde

Honda Classic: Justin Suh leidt na de derde ronde op de PGA National