Het Deense schoenenmerk ECCO GOLF heeft een samenwerking aangekondigd met fotograaf, influencer en allround golfliefhebber Patrick Koenig, vooruitlopend op zijn gigantische poging om het Guinness World Record te breken voor de meest gespeelde 18-holes golfbanen in een kalenderjaar .

Koenig probeert in de loop van 2023 maar liefst 500 banen te spelen in een poging het huidige wereldrecord te breken, dat in 2009 op 449 golfbanen stond. Gedurende de hele wereldrecordpoging zal Koenig ECCO GOLF-schoenen dragen en plannen om elk van de 500 banen die hij speelt te lopen.

De monumentale onderneming, genaamd ‘The RGV Tour 2.0’, zal ten goede komen aan een zeer goed doel, aangezien Koenig $ 100.000 wil inzamelen voor The First Tee, een organisatie voor jeugdontwikkeling die jongeren in staat stelt golf te spelen.

In een reactie op de opwindende nieuwe samenwerking zei Koenig: “Ik ben absoluut verheugd om samen te werken met ECCO GOLF voorafgaand aan de RGV Tour 2.0. De tweede editie van de Tour is al een paar jaar in de maak en om samen te kunnen werken met een merk als ECCO is fantastisch.

“500 golfbanen is geen sinecure, dus het is belangrijk dat ik het juiste schoeisel heb om door te gaan. ECCO GOLF-schoenen passen perfect, en ik weet dat ik als het ware in ‘veilige voeten’ ben!

Wereldwijd bekend om comfort, prestaties en stijl, zullen ECCO GOLF-schoenen Koenig op het goede spoor houden, bij elke stap. “We zijn erg trots om samen te werken met Patrick in de aanloop naar zijn wereldrecordpoging in 2023”, aldus Timo Vollrath, Marketing Manager bij ECCO GOLF.

“Het is een geweldige kans om niet alleen Patrick te steunen in een jaar waarin hij veel op zijn golfschoenen zal staan, maar ook om een goed doel te steunen in The First Tee. We wensen Patrick het allerbeste en kijken ernaar uit om hem het wereldrecord te zien verbreken!”

Koenig zal zijn reis door de VS documenteren op zijn Instagram-account, dat je hier kunt vinden, en op zijn speciale website, die je hier kunt vinden.