Thomas Pieters keert volgende week terug naar het toneel van zijn vijfde DP World Tour overwinning met het oog op de Ryder Cup-selectie terwijl hij zijn Portugal Masters kroon verdedigt op de baan van Dom Pedro Victoria.

De grote Belgische en Ryder Cup ster van 2016, en die ook zijn eerste Rolex Series-titel won in het Abu Dhabi HSBC Championship in januari, zal het opnemen tegen twee van de meest opwindende golftalenten de Denen Rasmus en Nicolai Hojgaard als de DP World Tour maakt zich op voor een van de meest prominente evenementen.

Ook in het veld zullen mede Ryder Cuppers Thorbjorn Olesen en Chris Wood zijn, terwijl het seizoen 2022 bouwt naar een opwindende climax met Rory McIlroy die nog steeds de DP World Tour-ranglijst leidt.

Voorafgaand aan zijn terugkeer naar Dom Pedro Victoria – die deze week de prijs voor ‘Beste golfbaan’ won bij de Publituris Portugal Travel Awards – was Pieters vol lof over de lay-out toen hij terugblikte op zijn overwinning in de Algarve 12 maanden geleden die kwam na een kale run waar hij sinds 2019 zonder overwinning was.

“Ik ben echt trots op de overwinning van vorig jaar en hoe ik het toernooi heb afgesloten”, zei hij. De Portugal Masters heeft een lange band met deze golfbaan en is altijd een van de meest populaire evenementen op de DP World Tour geweest.”

Pieters maakte vorig jaar een drie-onder-par 68 in de laatste ronde om te winnen met twee slagen voorsprong op de Denen Lucas Bjerregaard en Nicolai Hojgaard en de Fransman Matthieu Pavon. Zijn overwinning zette een geweldige reeks resultaten en vorm in gang, met een zesde Tour-overwinning die twee maanden later volgde op Yas Links in Abu Dhabi.

De 30-jarige heeft zijn ogen nu gericht op de Ryder Cup selectie nadat hij dit jaar terugkwam in de top 50 van de wereld en staat momenteel op de zesde plaats op de DP World Tour Rankings. En hij wil zijn vorm laten gelden bij Dom Pedro Victoria met de naderende geboorte van zijn tweede kind, wat betekent dat dit zijn laatste evenement van het seizoen 2022 zal zijn.

“Ik hoop mijn jaar goed af te sluiten”, zei Pieters. “Nu Ryder Cup-punten voor het grijpen liggen, is er een extra stimulans om goed te presteren in elk evenement dat we spelen, want ik zou graag de kans krijgen om Europa opnieuw te vertegenwoordigen.”

Dom Pedro Victoria, gelegen in het centrum van het golfmekka van de Algarve, in de bruisende kustplaats Vilamoura en op slechts 20 kilometer van de luchthaven van Faro, heeft een reputatie opgebouwd als een van de mooiste lay-outs van Portugal sinds de eerste opening om te spelen in 2004.

Dom Pedro Victoria, gebouwd met het oog op het hosten van grote internationale toernooien, is ontworpen door de grote Arnold Palmer en wordt gekenmerkt door uitgestrekte bunkers en glooiende fairways.

De Portugal Masters heeft een overvloed aan DP World Tour-grootheden en topwinnaars verwelkomd over een periode van 15 jaar, waaronder Alvaro Quiros, Lee Westwood, Shane Lowry, Andy Sullivan, Padraig Harrington en Tom Lewis, de laatste is de enige twee- tijd winnaar van het evenement. In 2018 was Dom Pedro Victoria de locatie waar de Engelsman Oliver Fisher de eerste sub-60 ronde van de DP World Tour opnam, met een schitterende 59 tijdens de tweede ronde van het toernooi.

Voor meer informatie over de Portugal Masters en hoe u tickets kunt kopen, of voor meer informatie over Dom Pedro Hotels & Collection, kunt u een e-mail sturen naar media@chiefsdigitalmedia.com

Wil Besseling 43e waar Thomas Pieters wint in Portugal!