Een cruciale week voor de spelers die deelnemen aan de Castelconturbia Alps Open in 2022 waaronder de Nederlanders Davey Porsius, Koen Kouwenaar, Vince van Veen,Lars Keunen en Floris de Haas.

Kouwenaar (foto) is de hoogst genoteerde Nederlander in de Order of Merit met een zevende plaats.b

Na de zomervakantie gaan de spelers een beslissende week tegemoet, aangezien ze deelnemen aan het laatste toernooi van het reguliere seizoen voordat het seizoen van volgende week eindigt in de grote finale van de Emilia Romagna Alps Tour in 2022. Dit wordt een zeer belangrijke week voor de spelers die proberen de laatste beslissende punten te pakken om in de Order of Merit ranglijst bij de beste te eindigen Dit zou hen toegang geven tot het evenement van volgende week waar de 2023 Challenge Tour kaarten worden uitgereikt.

De 2022 Castelconturbia Alps Open wordt gespeeld op Golf Club Castelconturbia in Agrate Conturbia, Italië van 28 tot 30 september. Op dinsdag 27 september vindt met ongeveer 25 teams het traditioneel pro-am plaats.

Een zeer sterk spelersveld zal deze week deelnemen aan de Castelconturbia Alps Open in 2022. Alle huidige top 10 spelers in de Alps Tour Order of Merit ranglijst zullen aanwezig zijn. Dit omvat de huidige leider en drievoudig winnaar dit seizoen: de Italiaan Gregorio De Leo en tweevoudig winnaar en momenteel 3e in de rangschikking: de Franse amateur Tom Vaillant. Naast de huidige top 10 spelers in de rangschikking, zal de meerderheid van de winnaars van dit seizoen strijden. De enige kampioenen uit het verleden die deze week niet in het veld zullen zijn, zijn Adrien Pendaries winnaar van de Winter Series Terre dei Consoli en Markus Brier winnaar van de 30e Gösser Open.

De huidige leider van de Order of Merit, de Italiaanse Gregorio De Leo, heeft al een van de 2023 Challenge Tour kaarten veiliggesteld die voor het grijpen liggen tijdens het evenement van volgende week. Hij heeft een voorsprong van 8201 punten op de Franse Julien Sale (am), die op de tweede plaats staat. Op de 3e plaats staat nog een Franse amateur en wel Tom Vaillant die slechts 644,81 punten achter zijn landgenoot staat. De Italiaan Stefano Mazzoli, winnaar van het 1e evenement van het seizoen, de 2022 Ein Bay Open staat op de 4e plaats met een achterstand van 4.716,83 punten vanaf de 3e plaats. Stefano Mazzoli heeft een voorsprong van 1.177,02 punten op de Ierse Gary Hurley die momenteel op de 5e plaats staat.

Er zullen 120 spelers van 18 verschillende nationaliteiten strijden om een ​​prijzenpot van € 40.000 en 45.000 punten. De winnaar van de 2022 Castelconturbia Alps Open verdient 5.800 euro en 6.525 Order of Merit-punten.

De opzet van het toernooi is een strokeplay van 54 holes.