Henrik Stenson heeft in zijn LIV Golf debuut de overwinning gepakt in het derde evenement in Bedminster in New Jersey. De Zweed was ontdaan toen hij de aanvoerdersband moest inleveren in het volgende Ryder Cup treffen omdat hij zich bij het door Saudi-Arabië gesteunde circuit had aangesloten.

Stenson won het toernooi dat over 54 holes gespeeld werd met twee slagen verschil en de eerste prijs van bijna 4 miljoen euro won. Stenson eindigde na drie ronden van 64, 69 en 69 slagen op 11 onder par.

“Ik denk dat we het erover eens zijn dat ik als een Ryder Cup aanvoerder speelde”, zei Stenson na zijn overwinning. “Het was een goede eerste week. Leuk om hier bij de jongens te zijn en er gevoel voor te krijgen. Het zijn 10 drukke dagen geweest en ik ben enorm trots dat ik me toch goed heb kunnen concentreren.”

Stenson deelde ook nog eens 1.500.000 met zijn landgenoten de Engelsen Ian Pouler, Lee Westwood en Sam Horsfield,  ja, hij komt uit Zweden, maar LIV Golf kondigde hem aan het begin van de week aan en ten onrechte aan dat hij een Engelsman was!

De Amerikanen Dustin Johnson en Matthew Wolff werden gezamenlijk tweede met negen onder par.

Het Engelse duo Paul Casey en Lee Westwood hadden respectievelijke laatste ronden van 66 en 71 waarmee ze iop 4-onder het toernooi eindigen.

Teams

Het team van de 4 Aces GC met daarin Dustin Johnson, Patrick Reed, Talor Gooch en Pat Perez won de teamtitel voor het tweede opeenvolgende LIV-evenement. In Portland wonnen ze met zeven slagen, maar leken ze zelden bedreigd. In Bedminster wonnen ze met acht slagen maar halverwege de ronde was er twijfel.

Op een gegeven moment hadden Stenson en zijn Majesticks GC en aangevoerd door Lee Westwood kort de de beste scores. Op een ander momenten waren de twee teams gelijk. Maar 4 Aces GC wisten zich in de laatste paar holes te herpakken en de eerste prijs van 3 miljoen te winnen met 25-onder. Majesticks GC eindigde op 17 onder, terwijl de volledig Spaans sprekende Fireballs GC eindigde op 12-onder en op de derde plaats.

LIV Golf: Henrik Stenson pakt alleen de leiding in Bedminster

LIV Golf: Patrick Reed en Henrik Stenson leiden ook Bubba Watson naar LIV Golf