Metz, 11 juni 2022 – De tweede ronde van het Open International de la Mirabelle D’Or 2022 begroette de spelers met een gunstige zonnige dag en een hoogtepunt van rond de 27 graden. Het toernooi wordt gespeeld op Golf Domaine de la Grange Aux Ormes en begon om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole.

De Nederlander Vince Van Veen had vandaag een ronde van 6-onder, 64 slagen, en kwam daarmee op 8-onder par en één slag van de leiding. Tijdens de ronde van vandaag had hij 4 birdies op rij op de eerste negen holes voor een 30 en 3 birdies en 1 bogey op de tweede negen voor een 34. Aan het einde van zijn ronde zei hij: “Ik heb vandaag goed golf gespeeld. Ik sloeg het grootste deel van de dag mijn bal binnen de birdie-range en was in staat om op een aantal belangrijke momenten een aantal belangrijke putts te maken.”

Davey Porsius en Lars Keunen plaatsen zich ook voor de derde en laatste ronde van het toernooi. De twee delen de 37e plaats met 3-onder par. Koen Kouwenaar miste net de cut ondanks een super tweede ronde van 68 slagen en par voor de wedstrijd. De cut kwam op 3-onder en daardoor miste ook Floris de Haas met +4 de cut.

Er is een vol klassement aan het einde van ronde twee met de Franse Victor Trehet en de Ierse James Sugrue aan de leiding met een score van 9-onder par. De Finse Eemil Alajarvi, de Italiaan Luca Cianchetti, de Fransman Nicolas Platret, de Nederlander Van Veen en de andere leider van de eerste ronde, de Italiaan Manfredi Manica, staan ​​op gelijke hoogte op slechts één slag terug op 8-onder par en gedeeld derde. 

Op een gedeelde 8e plaats met 7 onder par en 2 schoten terug van de leiding staan Romain Guillon, Andrea Romano, Alessandro Notaro, Benjamin Kedochim, Tom Vaillant, Riccardo Bregoli en Adrien Bonnet. 

Drie man nemen de leiding in Frankrijk waar Lars Keunen de beste Nederlander is