Na het winnen van de WGC Match Play-finale tegen Kevin Kisner is Scottie Scheffler, de nieuwe nummer 1 van de wereld. Scheffler won met 4&3 van Kisner. Scheffler versloeg eerder Dustin Johnson met 3&1 in de halve finale en Seamus Power met 3&2 in de kwartfinales. Kevin Kisner versloeg eerder Corey Conners en boekte zo een ontmoeting met Scheffler

Kisner voegt zich nu bij Tiger Woods en Geoff Ogilvy die als enige spelers de finale minstens drie keer wisten te bereiken sinds dit Wereldkampioenschap Golf in 1999 begon. Hij verloor in de confrontatie in 2018 en won het jaar daarop. Zijn record van 23-6-1 op dit Pete Dye-ontwerp is een winstpercentage dat op de tweede plaats komt na Ogilvy.

Op 25-jarige leeftijd maakte Scheffler’s overwinning hem de jongste winnaar van het Match Play event en het bleek een extra speciaal succes omdat het kwam in een stad die hij goed kent van zijn dagen aan de Universiteit van Texas.

“Ik weet echt niet wat ik moet zeggen”, zei Scheffler. “Ik ben gewoon heel tevreden.
Het was een zware week, een lange week. Ik heb mijn routine bedacht om wat energie te behouden, maar ik ben nu behoorlijk uitgeput om eerlijk te zijn. Natuurlijk is het een droom die uitkomt om hier voor de fans van mijn geboortestad te spelen waar ik ook naar school ging. Ik heb een aantal goede herinneringen aan deze golfbaan zo heb ik ooit als toeschouwer naar dit toernooi gekeken.”

Scheffler’s aanloop naar WGC-trofee

Finale: Scheffler (5) versloeg Kevin Kisner (29) 4&3

Halve finale: Scheffler (5) versloeg Dustin Johnson 3&1

Kwartfinale: Scheffler (5) versloeg Séamus Power (42) 3&2

Finale 16: Scheffler (5) versloeg Billy Horschel (12) met 1 voorsprong

Groep 5: Scheffler (5) klopt Ian Poulter met 2&1 verloor van Tommy fleetwood met 2&1 en won van Matt Fitzpatrick met 5&4.