Met eigenlijk maar één ongelukkige ronde heeft Lars van Meijel toch met 17-onder het Manguang Open geëindigd. De 27-jarige wist met 66 en 66 slagen de eerste twee ronden te spelen maar had toen een dipje op de derde dag met 73 slagen. Gelukkig eindigde Van Meijel opnieuw met 66 slagen het toernooi en dat was goed voor een gedeelde 10e plaats. Voor hem was er een cheque van bijna 3700 euro.

De andere Nederlanders Robbie van West en Sven Maurits misten de cut na twee ronden.

Oliver Hundebøll (foto) wist met een laatste ronde van zes onder een ​​dramatische eerste overwinning op de European Challenge Tour veilig te stellen. De Deen eindigde met een totaal van 21 onder par.

De 22-jarige Hundebøll ging de derde ronde in op vijf slagen van de leiding. Hij wist met zeven birdies en slechts één bogey in moeilijke omstandigheden op Bloemfontein Golf Club zijn overwinning te behalen. Op een slag afstand eindigden het Zuid-Afrikaanse duo Luke Jerling en Tristen Strydom, die de tweede plaats deelden met 20 onder par .

De leider na de derde ronde Craig Ross en de Spanjaard Scott Fernandez deelden de vierde plaats met 19-onder par. Het Engelse duo Jamie Rutherford en John Parry de deelden de zesde plaats samen met het Zuid-Afrikaanse duo Keenan Davidse en Jbe Kruger op 18-onder. De Engelsman Mitch Waite en de Van Meijel eindigden op de tiende plaats met 17-onder par.

Hundebøll stijgt nu naar de vierde plaats op de Road to Mallorca-ranglijst, 49.972 punten achter Road to Mallorca Number One JC Ritchie, met Dimension Data Pro-Am-winnaar Alexander Knappe en de Belg Christopher Mivis op respectievelijk de tweede en derde plaats na de eerste vier evenementen.

De Road to Mallorca neemt een pauze van twee weken voordat er weer gegolfd gaat worden en wel voor het SDC Open dat van 24-27 maart van start gaat, gevolgd door het Limpopo Championship.

Lars van Meijel klimt naar tweede plek in Mangaung Open!

De resultaten