Lars van Meijel heeft geen goede start gemaakt in Australië tijdens het Fortinet Australian PGA Championship in Brisbane, met een openingsronde van 75 slagen (+4). Zijn spel plaatst hem momenteel op de 141e positie, gelijk met onder andere de Belg Nicolas Colsaerts. Het was de triple bogey op de 18e dat hem een stuk lager in het klassement liet eindigen.  De 29-jarige Nederlander maakte verder in zijn ronde nog drie birdies en vier bogeys.

Echter, de 25-jarige Spanjaard Joel Moscatel floreerde te midden van de golfbaan en de uitdagende omstandigheden. Met een verbluffende ronde van 63 slagen (-8) leidt hij momenteel het toernooi. Moscatel vestigde zelfs een nieuw baanrecord, en zijn professionele debuut op de DP World Tour bleek een triomfantelijke start te zijn. Hij staat nu één slag voor op de thuisfavoriet Min Woo Lee, na een indrukwekkende bogey-vrije ronde op de Royal Queensland Golf Club.

Adam Scott, een andere hoop voor Australië, begon sterk met 5-onder, terwijl de Pool Adrian Meronk en de Spanjaard Rafa Cabrera Bello respectievelijk met 3-onder van start gingen.

Moscatel zelf, bescheiden over zijn prestatie, merkte op: “Ik was me niet eens bewust dat ik het baanrecord zou evenaren; we waren gewoon bezig met golfen en het was geweldig om die mijlpaal te bereiken vandaag.”

Het volledige speelrecht op de DP World Tour ontglipte Moscatel eerder toen hij tijdens de Qualifying School op één slag van een plek verwijderd bleef, eindigend op de 34e positie met 13-onder.