Nicolai Hojgaard domineerde de laatste ronde van het DP World Tour Championship in Dubai door een indrukwekkende reeks birdies neer te zetten op de back-nine. Met vijf opeenvolgende birdies vanaf hole 13 eindigde hij met een indrukwekkende score van acht onder par (64), waarmee hij het clubhuisdoelwit zette op 21 onder.

Met zijn fenomenale prestatie eindigde Hojgaard voor op zijn Ryder Cup-teamgenoten Tommy Fleetwood en Viktor Hovland, evenals Matt Wallace, de leider van de vorige ronde. Zij hadden allemaal een eagle op de laatste hole nodig om gelijk te komen met Hojgaard, maar slaagden er niet in dit te realiseren.

De overwinning van Hojgaard, zijn derde op de DP World Tour, kwam nadat hij een driestrijd aanvoerde tegen zijn mede-competitoren. Defending champion Jon Rahm eindigde op de vijfde plaats, terwijl Rory McIlroy zijn seizoen afsloot op de gedeelde 22e plaats.

De prestatie van Hojgaard, zijn eerste tourzege sinds 2022, zal naar verwachting zijn positie binnen de top 50 van de wereld versterken. Hij eindigde ook als tweede in het Race to Dubai klassement van dit seizoen.

Voor Hojgaard was deze overwinning een hoogtepunt na jaren van toewijding. Hij beschreef het als zijn beste golfprestatie, vooral omdat hij dit behaalde in een competitief veld. En hoewel hij bijna een play-off moest spelen na een gemiste putt op hole 18, herpakte hij zich en genoot van het moment.

Met minder dan 96 uur tussen het einde van dit seizoen en het begin van het volgende, belooft de golfwereld nog meer opwinding en uitdagingen in de komende evenementen.

Matt Wallace met 60 slagen aan de leiding in DP World Championship

Het DP World Tour Championship: Hojgaard leidt terwijl Luiten zijn ritme zoekt

Rory McIlroy pakt vijfde Race to Dubai titel zonder maar een bal te slaan in Dubai