De Nederlander Rick Hessing en Thom Hoetmer zullen in het seizoen 2024 wat toernooien op de ALPS Tour mogen spelen. De twee eindigden niet bij de beste 39 maar omdat ze de cut hadden gehaald ontvingen ze een lidmaatschap in categorie 8. Hessing eindigde met +5 40e met 1 slag teveel om het volledige speelrecht te krijgen. Hoetmer werd met +11 65e in het kwalificatie toernooi.

Giovanni Manzoni won de Final Stage van de Alps Tour Qualifying School 2023

De vierentwintigjarige Italiaan Giovanni Manzoni won de Final Stage van de Alps Tour Q-School 2023 met een score van 10-onder par over drie dagen. Op de tweede plaats, met een totale score van 8-onder par, eindigde de Engelse amateur Mason Essam. Op de derde plaats, met 6-onder par, de Ier Robert Moran (amateur). Op de vierde plaats, met 5-onder par, de Schot Craig Ross. Er waren drie spelers op de vijfde plaats met 4-onder par, met onder andere: de Franse amateur Maxime Mathey, de Italiaan Adalberto Montini en Luca Memeo (amateur).

De laatste ronde van de Final Stage van de Alps Tour Qualifying School 2023 begon om 8:00 uur vanaf hole 1 en hole 10 op Golf Nazionale in Noord-Rome. De leiders begonnen om 10:12 uur vanaf hole 1. Na de cut van 36 holes gisteren wisten 74 spelers (45 professionals en 29 amateurs) zich te kwalificeren voor de laatste ronde van vandaag, waar ze streden om hun spelerskaart voor de Alps Tour van 2024 te verdienen. Het was een prachtige dag met heldere luchten en mooie zonneschijn, wat de spelers in staat stelde om te profiteren van gunstige scorekansen.

Giovanni Manzoni stond na de tweede ronde van gisteren op de gedeelde vijfde plaats. Hij sloeg een laatste ronde van 5-onder par, 66 slagen, met 5 birdies op de eerste negen holes en 4 birdies, 2 bogeys en 1 double bogey om zijn ronde af te sluiten op de Golf Nazionale. Hij is 24 jaar oud, vertegenwoordigt momenteel Margara Golf Club en werd ongeveer 6 maanden geleden professional.

Na zijn overwinning merkte Manzoni op: “Ik speelde echt solide de afgelopen 3 dagen, ik ben blij omdat ik mijn gevoelens heb teruggevonden en mijn spel zich op een positieve manier ontwikkelt, dus ik ben enthousiast.” Vandaag had Manzoni een goede vriend van hem en mede tourspeler als caddie, Filippo Celli. “Mijn caddie vandaag was geweldig, hij heeft me geholpen gedurende de hele 18 holes, en het belangrijkste is dat we veel plezier samen hadden. Telkens wanneer we samen zijn, heb ik veel plezier en hij heeft me zeker geholpen om niet te veel na te denken over de baan en de dag, maar om mezelf te vermaken en te spelen zoals ik weet dat ik kan.” Hij voegde eraan toe dat het doel en de volgende stap nu natuurlijk zijn om “te werken aan het winnen van een toernooi op de Alps Tour.”

Aan het einde van de laatste ronde van vandaag kregen 39 spelers, die zullen worden gerangschikt op basis van hun score, lidmaatschap van Categorie 6, wat een volledige spelerskaart vertegenwoordigt voor het seizoen 2024 van de Alps Tour. De overige spelers die de cut haalden, ontvingen lidmaatschap van Categorie 8 voor het seizoen van volgend jaar. De overige spelers die deelnemen aan deze Final Stage maar de cut van 36 holes niet haalden, komen in aanmerking voor lidmaatschap in Categorie 9.

De 2023 Alps Tour Qualifying School Final Stage brengt het seizoen 2023 tot een einde. Nu kunnen spelers genieten van hun winterpauze tot het nieuwe Alps Tour-seizoen van start gaat in midden februari 2024 in Egypte, in de hoop op opnieuw een succesvol golfseizoen met de volgende #risinggolfstars.

Italy’s Giovanni Manzoni wins the 2023 Alps Tour Qualifying School Final Stage. Photo Credit: Alps Tour Golf / Federico Capretti