Ludvig Åberg, de Zweedse sensatie, schreef geschiedenis door zijn eerste triomf op de PGA Tour te behalen in de RSM Classic. Zijn naam straalt nu helderder uit dan ooit na een eerdere verbluffende prestatie voor Team Europa tijdens de Ryder Cup.

Åberg, nog maar 24 jaar oud, blijft iedereen verbazen met zijn ongelooflijke vaardigheden. Met twee opeenvolgende ronden van 61 slagen op Sea Island, verbaasde hij vriend en vijand door te eindigen op 29-onder par en een verbazingwekkende voorsprong van vier slagen op de getalenteerde Canadees Mackenzie Hughes.

Zijn opmars in de professionele golfwereld begon pas in juni, maar zijn glansrijke overwinning in het laatste Ryder Cup kwalificatietoernooi in Zwitserland maakte hem snel tot een ‘generatietalent’. Europees captain Luke Donald gaf hem een welverdiende wild card, een beslissing die nu als meesterlijk wordt beschouwd.

“Ik ben ongelofelijk blij, dit gaat mijn wildste dromen te boven,” verklaarde Åberg, na de overwinning te bezegelen met drie birdies in de laatste vier holes.

“Deze ervaring is echt geweldig, het spelen op de PGA Tour is een eer die ik deel met velen die me hebben gesteund en de afgelopen zes maanden waren onvergetelijk.”

“Dit is een droom die uitkomt, ik ben verliefd op deze sport en zal dat nog vele jaren zijn. Als kind keek ik naar deze evenementen en nu mezelf zien winnen, het is onbeschrijfelijk.”

Deze triomf zal Åberg naar de top 50 van ’s werelds beste golfers brengen en hem een felbegeerde uitnodiging bezorgen voor de Masters van volgend jaar op Augusta National, zijn allereerste optreden in een major kampioenschap.

Een nieuwe golflegende is geboren, en zijn stralende toekomst lijkt onbeperkt!

Gaat Ludvig Åberg zijn eerste overwinning pakken op de PGA Tour?