De Nederlandse golfer Wil Besseling laat opnieuw van zich horen en is op weg naar een indrukwekkende prestatie in Spanje. Op de derde dag van het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters 2023 staat de 37-jarige golfer gedeeld tiende. Met een totaal van 8-onder par heeft Besseling weliswaar een achterstand van zes slagen op de koplopers, de Duitser Matti Schmidt en de Deen Jeff Winther, maar hij heeft nog steeds alle kansen om in de top 10 te eindigen.

Besseling (foto) leverde een solide prestatie in zijn derde ronde, waarin hij 70 slagen nodig had om de baan te voltooien. Dit plaatst hem op een gedeelde tiende plaats in het klassement. Zijn landgenoot Daan Huizing staat momenteel gedeeld 41e met 4-onder par na een ronde van 71 slagen.

Jeff Winther en Matti Schmid staan bovenaan het klassement na drie dagen van intensieve wedstrijden. Beide golfers schitterden op de derde dag, met Winther die een foutloze ronde neerzette met maar liefst zeven birdies, waarvan vier op rij vanaf de vijfde hole. Schmid, de Duitser, maakte een eagle, zes birdies en slechts één bogey in zijn ronde, waardoor hij met Winther de leiding deelt op 14 onder par.

De titelverdediger, Adrian Otaegui, blijft niet ver achter en is de grootste uitdager van het leidende duo met 12 onder par. Hij versterkte zijn positie met back-to-back birdies in de derde ronde en zal op zondag proberen de leiders te achterhalen.

Winther en Schmid begonnen de dag met een achterstand van twee slagen op de leiders, maar dankzij een reeks birdies op de voorste negen wisten ze zich op gelijke hoogte te werken. Winther nam vervolgens de leiding met een birdie op de par-vijf 12e hole, terwijl Schmid een eagle op dezelfde hole maakte om zich bij hem aan de top van het klassement te voegen.

Het was een zinderende strijd tussen de twee, waarbij Winther de leiding heroverde op de 14e hole. Schmid wist op dezelfde hole een adelaar te scoren, maar een bogey op de 15e hole bracht hem terug naar 14 onder par. Uiteindelijk eindigden ze beiden op gelijke hoogte aan de top van het klassement na een enerverende derde ronde.

Winther viel op door zijn indrukwekkende putts op de greens, waarmee hij zijn positie in het klassement verbeterde. Hij zei na afloop van zijn ronde: “Mooie dag, mooi weer, goede greens – wat is er niet leuk aan?”

Voor Winther betekent zijn recente vorm op de golfbaan veel. Hij behaalde in de afgelopen weken twee top tien-noteringen, waaronder een tweede plaats tijdens de Cazoo Open de France van vorige maand. Hij lijkt het juiste recept te hebben gevonden en is vastbesloten om deze lijn voort te zetten. Hij voegde eraan toe: “Ik probeer niets te doen waar ik me niet prettig bij voel. Ik ben er best tevreden mee. Ik heb wat hulp gekregen en ben blij dat ik die stap heb gezet.”

Ondanks zijn goede prestaties lijkt Winther nuchter te blijven over zijn vooruitzichten en zijn prioriteiten. Hij gaf aan dat winnen voor familie en vrienden natuurlijk geweldig zou zijn, maar het staat niet bovenaan zijn lijst. Hij neemt het stap voor stap en concentreert zich op zijn spel.

In tegenstelling tot Winther, die op de 63e plaats staat in de Race to Dubai Rankings in samenwerking met Rolex, heeft Schmid deze week een goede prestatie nodig om zijn huidige positie van 154e te verbeteren. Hij blijft echter gefocust en neemt het zoals het komt, met één kans tegelijk.

De laatste ronde van het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters 2023 belooft een spannende strijd te worden, en we kijken uit naar de prestaties van Wil Besseling en de andere getalenteerde golfers in het veld. Besseling heeft alle kwaliteiten om zijn top 10-positie te behouden en wellicht zelfs nog verder te klimmen in het klassement. Golfliefhebbers kunnen zich verheugen op een boeiende slotdag vol actie en competitie.