De golfliefhebbers worden opnieuw getrakteerd op een spectaculaire show op de Real Club de Golf Sotogrande in Spanje tijdens het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters 2023. En net als vorige week was het de Nederlandse golfer Wil Besseling die een uitstekende start maakte in het toernooi. Met een indrukwekkende ronde van 5-onder par kwam Besseling op de gedeelde 4e plaats, slechts drie slagen achter de Engelse leider, James Morrison.

Wil Besseling heeft een aantal sterke prestaties nodig om zijn kaart voor 2024 te behouden. Momenteel staat hij 156e in de algemene ranking en moet hij zich bij de beste 116 zien te voegen om zijn tourkaart veilig te stellen.

Niet alleen Besseling heeft wat goede resultaten nodig, maar ook zijn landgenoten Darius van Driel en Daan Huizing. Van Driel staat momenteel 131e in de algemene ranking en opende het toernooi met een ronde van par, terwijl Huizing dezelfde score noteerde. Joost Luiten bevindt zich op de gedeelde 18e plaats na een solide ronde van 2-onder par.

De Engelse golfer James Morrison stak echter boven iedereen uit tijdens deze eerste dag van het toernooi. Morrison, die eerder al succesvol was in Spanje, onder andere met een overwinning op de Open de España in 2015, blonk opnieuw uit met een indrukwekkende ronde van acht onder par.

Het weer was wisselvallig, met sterke wind die het de spelers in de middag lastig maakte. Morrison liet zijn enige bogey vallen op de 15e hole, maar herstelde met een spectaculaire birdie op de 16e en hield zijn score op 8-onder par met een sterke par op de laatste hole.

Nick Bachem was de dichtstbijzijnde uitdager van Morrison, met een ronde van 7-onder par, inclusief een eagle en zeven birdies. Titelverdediger Adrian Otaegui, die vorig jaar zegevierde op de nabijgelegen Real Club Valderrama, was een slag achter na een bogey-vrije ronde van 66.

Wil Besseling en Daniel Gavins deelden de vierde plaats met 5-onder par, terwijl Jeong weon Ko, die zijn ronde had onderbroken vanwege vervagend licht, op 4-onder par stond na 15 holes.

Morrison (foto) begon zijn indrukwekkende ronde met een birdie op de derde hole, gevolgd door een eagle op de zesde dankzij een chip-in. Hij zette zijn succes voort met opeenvolgende birdies op de zevende en achtste, waarna hij een par van 4 meter op de negende maakte om zijn scorekaart schoon te houden.

Met drie opeenvolgende birdies vanaf de tiende hole bewees Morrison opnieuw zijn kwaliteiten. Hij gaf even de leiding uit handen met een bogey op de 15e, maar heroverde deze onmiddellijk met een birdie op de 16e na een indrukwekkend approach shot op zestig centimeter van de hole. Met een par op de laatste twee holes sloot hij de dag af op 8-onder par.

Het Estrella Damm N.A. Andalucía Masters 2023 belooft een spannend en competitief toernooi te worden, en het is duidelijk dat Wil Besseling en James Morrison zich in de strijd zullen mengen. We kijken uit naar meer opwindend golfspel in de komende dagen.