ECCO GOLF-ambassadeur Patrick Koenig heeft vandaag met succes het Wereldrecord verbroken voor het spelen van de meeste verschillende 18-holes golfbanen in één jaar, toen hij de 18e hole van zijn 450e golfbaan van dit jaar voltooide.

Koenig’s opmerkelijke reis, ‘The RGV Tour 2.0′, is een monumentale onderneming geweest. Hij stelde zich oorspronkelijk het doel om een verbazingwekkende 500 golfbanen te spelen gedurende een periode van 365 dagen, en zal dat aantal naar verwachting voltooien vóór de finale van de Tour in januari. Zijn passie en vastberadenheid hebben nu de recordboeken herschreven, en hij heeft het vorige record van 449 banen, dat dateert uit 2009, overtroffen.

Gedurende de uitdaging vertrouwde Koenig exclusief op ECCO GOLF-schoenen en heeft hij volop gebruik gemaakt van het uitzonderlijke comfort en duurzaamheid van het merk tijdens zijn wereldrecordpoging. Koenig merkte op: “Er zijn geen andere golfschoenen waarmee ik liever 450 verschillende golfbanen heb gespeeld dan ECCO. Ze zijn comfortabel, presteren uitzonderlijk goed en zijn gebouwd om lang mee te gaan. Het is het perfecte recept voor deze wereldrecordprestatie.”

Timo Vollrath, Head of Global Marketing bij ECCO GOLF, toonde zijn bewondering voor Koenig’s opmerkelijke prestatie en zei: “We zijn echt trots om met Patrick samen te werken tijdens zijn poging om het wereldrecord te breken. Het is een grote eer om Patrick te ondersteunen in een jaar waarin hij veel tijd in zijn golfschoenen heeft doorgebracht.

“Gefeliciteerd aan Patrick voor deze ongelooflijke prestatie, en we zijn verheugd dat ECCO GOLF-schoenen het record van 450 banen samen met hem hebben volbracht!”

Koenig heeft zijn reis door de Verenigde Staten gedocumenteerd op zijn Instagram-account, dat hier te vinden is, en op zijn toegewijde website, dat hier te vinden is.