Het Spaanse Open in Madrid bracht een golfverrassing van formaat met zich mee, toen de 30-jarige Fransman, Matthieu Pavon, zijn allereerste DP World Tour-overwinning wist te behalen. In zijn 185e deelname zette Pavon een indrukwekkende prestatie neer, waarmee hij geschiedenis schreef.

Pavon’s overwinning was des te opmerkelijker omdat hij al zeven jaar op de tour speelde en nog nooit een toernooi had gewonnen. De emotie en vreugde waren dan ook overduidelijk toen hij de titel opeiste in Madrid.

Joost Luiten eindigt als beste Nederlander

Nederland had ook zijn vertegenwoordiging in dit prestigieuze toernooi, met Joost Luiten als beste landgenoot. Luiten eindigde op een respectabele 20e plaats in het klassement. Na een solide start met 66 slagen, volgde een mindere ronde op vrijdag met 71 slagen. Gelukkig wist Luiten zich te herpakken in het weekend, met rondes van 68 slagen op zowel zaterdag als zondag, wat resulteerde in een eindscore van 11-onder par.

Wil Besseling en Daan Huizing

Voor Wil Besseling begon het toernooi veelbelovend, met een tweede plaats in het klassement na sterke ronden van 64 en 68 slagen. Helaas kon hij dat niveau niet vasthouden en eindigde hij met 72 en 71 slagen, waarmee hij op 9-onder par eindigde.

Daan Huizing, die een week eerder nog indruk maakte met een top 10-notering in Schotland, beleefde een teleurstellend toernooi en moest genoegen nemen met een 64e plaats en een eindscore van 3-onder par.

Jon Rahm en andere concurrenten

De Spaanse golfheld Jon Rahm, ’s werelds nummer drie en titelverdediger, begon sterk met zes birdies op de eerste negen holes en eindigde met een eigen score van 64. Helaas liet hij zich op vrijdag een te grote achterstand oplopen na een ronde van één boven par 72. Uiteindelijk eindigde Rahm in een gedeelde negende plaats op 14 onder par.

Opmerkelijke prestaties

Duitsland’s Marcel Siem presteerde opmerkelijk met een prachtige ronde van 10-onder par 61 op de laatste dag, wat hem naar een gedeelde vierde plaats bracht met een totaal van 17-onder par. Dan Bradbury, die op zaterdag zijn derde hole-in-one van het seizoen sloeg, eindigde op een gedeelde zesde plaats met zijn landgenoot Richard Mansell.

Al met al was het Spaanse Open in Madrid een toernooi vol spannende wendingen en verrassende overwinningen, en voor Matthieu Pavon was het een moment van triomf na een lange en geduldige reis op de tour.

Open de España: Wil Besseling zakt wat in klassement maar nog steeds de beste Nederlander