In de eerste play-off van de PGA Tour met vijf deelnemers sinds 2021, keerden List, Griffin, Stallings en de Zweden Ludvig Åberg en Henrik Norlander terug naar de 18e tee op de Country Club of Jackson nadat ze alle vijf op 18-onder-par 270 waren geëindigd in de reguliere speeltijd.

De anderen misten hun birdiepogingen, maar List maakte hem van ruim 13 meter wel en pakte daarmee zijn tweede overwinning op de PGA Tour kon. De 38-jarige won ook de Farmers Insurance Open in 2022.

“Het is een achtbaan geweest”, zei List. “Ik dacht dat ik de hele dag heel goed speelde en gewoon volhield. Ik dacht niet dat het genoeg zou zijn, maar hier zijn we dan.”

De 27-jarige Griffin ging na 54 holes aan de leiding en verspeelde een kans om het toernooi in de reguliere speeltijd te winnen, met twee van zijn vijf bogeys op de 16e en 18e hole. Zijn parpoging op de laatste hole krulde langzaam om de cup en bracht hem voor het eerst de hele dag op 18-onder, waardoor de play-off noodzakelijk werd.

Griffin, die zijn eerste PGA Tour-titel net niet binnenhaalde, zei dat zijn familie “waarschijnlijk wilde dat ik meer zou winnen dan ikzelf wilde”. “Het is gewoon jammer”, zei Griffin. “Maar ik ben zo blij dat ik ze allemaal in mijn leven heb. Ze staan achter me en ik weet dat ik terugkom.”

Griffin schoot een ronde van twee over par 74. List, Stallings en Norlander schoten elk 70, terwijl Åberg – de enige Ryder Cup-deelnemer in het veld deze week – zijn vierde opeenvolgende ronde in de 60 voltooide met een score van 68 slagen.

List had niet verwacht dat er een play-off mogelijk zou zijn. Hij gaf zijn pet aan een toeschouwer aan het einde van zijn vierde ronde.

“Toen hoorde ik dat Ben bogey maakte, wat moeilijk is op de 16e, en hij had een geweldige week”, zei List. “Ja, ik had het niet verwacht toen ik 18 onder par postte.”

List wgaat van plek 119 naar de 61e plaats stijgen in de FedExCup Fall Series-stand, die niet alleen de PGA Tour-kaarten voor het seizoen 2024 zal bepalen, maar ook enkele van de aangewezen evenementen. De overwinning kwalificeert List voor The Sentry in januari, evenals The Masters.

“Het opent duidelijk veel deuren – The Sentry in Maui en Augusta en nog wat andere dingen”, zei List. “Ik was gewoon heel blij met de manier waarop ik mentaal door het weekend ben gekomen zonder mijn A-game, zogezegd, in mijn golfswing.

“Normaal gesproken zou ik in het verleden opgeven en een beetje gefrustreerd raken, en nu kon ik gewoon volhouden. Mijn caddie deed fantastisch werk om me in het moment te houden, en ik ben gewoon heel gelukkig dat ik als winnaar tevoorschijn ben gekomen.”

China’s Carl Yuan, spelend samen met Griffin in de laatste groep, had er een zesmans play-off kunnen maken, maar hij maakte twee putts voor bogey op de 18e hole. Hij schoot een ronde van 72 en eindigde op 17-onder par, samen met Mark Hubbard (67) en de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout (68).

Hubbard had een reeks birdie-eagle-birdie vanaf de 13e tot de 15e om naar 19-onder par te gaan, maar bogeyde de laatste twee holes en viel uit de play-off range.