Team Monty versloeg Team Pavin in de Ryder Cup celebrity all-star wedstrijd op de Marco Simone Golf Club. Team Europa zal proberen de Ryder Cup te heroveren tegen Team USA, dat live is te volgen vanaf vrijdag.

Novak Djokovic en Gareth Bale (foto) maakten indruk terwijl Team Monty een indrukwekkende 7-4 overwinning behaalde op Team Pavin in de Ryder Cup celebrity all-star wedstrijd in Rome.

Djokovic, die eerder deze maand zijn 24e Grand Slam titel won op de US Open, ruilde zijn tennisracket in voor zijn golfclubs om deel te nemen aan een speciaal evenement op de Marco Simone Golf Club, voorafgaand aan het tweejaarlijkse duel tussen Europa en de VS op vrijdag.

De Serviër vormde een team met G4D Tour (golf voor gehandicapten) ster Kirk Popert en behaalde een 3-1 overwinning op F1-coureur Carlos Sainz en de Italiaanse G4D-golfer Tommaso Perrino, in een van de drie wedstrijden die op de baan plaatsvonden.

Djokovic liep aanvankelijk naar de eerste tee met een tennisracket voordat hij overschakelde naar de driver. De wereldranglijstaanvoerder produceerde een schot van de dag kandidaat toen hij vanaf een verhoogde tee op hole 16 de green wist te bereiken bij het par-vier gat.

“Dit is sportieve grootsheid,” grapte Djokovic terwijl zijn bal op de green stopte. “Ik wilde eigenlijk op safe spelen, maar het publiek heeft me overgehaald. Het was een van de beste slagen die ik ooit heb geslagen. Ik heb nog nooit voor zoveel mensen golf gespeeld, dus gezien mijn niveau denk ik dat ik het vrij goed heb gedaan.”

Bale vormde een team met teamcaptain Colin Montgomerie in het zevenholes evenement. Het duo won met 2-1 van Corey Pavin en voormalig professioneel voetballer Andriy Shevchenko.

In de andere wedstrijd speelden content creator Garett Hilbert en surfer Leonardo Firoavanti 2-2 gelijk tegen Hollywood actrice Kathryn Newton en voormalig NFL-ster Victor Cruz.