FOLGENSBOURG, Frankrijk – In een spannende editie van de Swiss Challenge op de Golf Saint Apollinaire in Folgensbourg, eindigde Lars van Meijel als de beste Nederlander en behaalde Adam Blomme zijn allereerste overwinning op de Challenge Tour na een zenuwslopende play-off.

De 29-jarige Van Meijel wist zijn vierde en laatste ronde af te sluiten met 70 slagen, wat hem op een totaal van 7-onder par bracht en een gedeelde 25e plaats opleverde. Ook Kiet van der Weele deed het goed in de laatste ronde, waarin hij 69 slagen nodig had om uiteindelijk op 5-onder par te eindigen en de 35e plaats te bemachtigen.

Maar het hoogtepunt van het toernooi was ongetwijfeld de overwinning van Adam Blomme, die zijn zenuwen in bedwang hield om zijn eerste professionele overwinning op de Challenge Tour te behalen. De Zweed leverde een indrukwekkende prestatie door op de laatste dag een zes onder par 66 te scoren, waarmee hij zijn totaal op 17 onder par bracht na rondes van 67-69-69.

De 27-jarige Blomme deelde de leiding met landgenoot Jesper Svensson, wat resulteerde in een spannende play-off op de 18e tee om de winnaar te bepalen. Hoewel Blomme de eerste play-off hole bogeyde, slaagde hij erin de overwinning veilig te stellen, aangezien Svensson worstelde met problemen vanaf de tee.

“Het is geweldig om het eindelijk te doen,” verklaarde Blomme (foto). “Er zijn honderden spelers op de Challenge Tour die vechten voor die ene plek, die eerste plaats, en het geeft zoveel voldoening om dat te bereiken.”

Ondanks de druk van het spelen tegen zijn beste vriend Svensson, slaagde Blomme erin om zijn doel te bereiken. “Het was moeilijk om tegen Jesper te spelen, eerlijk gezegd. Het voelt echter goed om te winnen of te verliezen tegen je beste vriend. Uiteindelijk probeerden we allebei gewoon ons best te doen.”

Met deze overwinning klimt Blomme naar de derde plaats in de Road to Mallorca Rankings en is hij dicht bij promotie naar de DP World Tour na een uitstekend seizoen.

Julian Suri uit de Verenigde Staten eindigde als derde op 16 onder par, terwijl vier spelers de vierde plaats deelden op 13 onder par, waaronder Rasmus Neergaard-Petersen uit Denemarken, Ivan Cantero uit Spanje, Andrea Pavan uit Italiƫ en Pierre Pineau uit Frankrijk.

Ugo Coussaud uit Frankrijk blijft bovenaan de Road to Mallorca-ranglijst staan, terwijl Svensson nu de vijfde plaats bezet en Pavan naar de zesde plaats stijgt. Met nog drie evenementen in het seizoen staat Suri nu op de 22e plaats in de ranglijst.

Na een korte pauze keert de Road to Mallorca terug voor de Hopps Open de Provence op Golf International de Pont Royal in Frankrijk van 5 tot 8 oktober.

4-man leiden in Frankrijk en Lars van Meijel nu de beste Nederlander