In hun laatste evenement voorafgaand aan de Ryder Cup eindigden zeven spelers van Team Europe in de top 10 bij het BMW PGA Championship op Wentworth; “Het is geweldig. We staan er goed voor,” liet Luke Donald weten.

Team Europe’s spelers lieten een sterke prestatie zien in het BMW PGA Championship, waarbij ze hun vorm vonden in hun laatste evenement voor de Ryder Cup later deze maand. Op zondag op Wentworth eindigden zeven vertegenwoordigers van Team Europe in de top 10, waarbij Tyrrell Hatton werd ingehaald door Ryan Fox om op de tweede plaats te eindigen.

“Ik put er wat vertrouwen uit,” zei Hatton, vooruitkijkend naar de “zeer bijzondere” weken die komen gaan. “Alleen al het teamgevoel en de sfeer die we creëren in die teamkamer is geweldig,” vervolgde hij.

Alle 12 leden van het team haalden de cut in het BMW PGA Championship. Na Hatton kwam Jon Rahm op de vierde plaats, Viktor Hovland op de vijfde en Tommy Fleetwood op de zesde plaats.

Hovland belooft ook nog meer van zichzelf te laten zien. “Ik zou zeggen dat ik blijer ben met het resultaat dan met hoe ik speelde. Ik maakte geen grote fouten, maar ik had niet echt het gevoel dat ik de bal zo goed raakte als ik zou moeten,” reflecteerde hij.

“Toen het begon te gieten, was dat een kleine uitdaging. De bal ging veel korter en je moest echt mooie slagen slaan om dicht bij de vlag te komen voor een birdie. Tijdens dat deel probeerde ik gewoon parren te maken en ik ben blij dat ik nog een paar birdies heb kunnen maken.

“Ik ga naar Noorwegen om te ontspannen en wat te oefenen, gewoon om wat dingen te onderhouden. Het wordt natuurlijk een grote week in Rome, dus ik moet ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben.”

Sepp Straka, die op Wentworth op een gedeelde tiende plaats eindigde met Ludvig Åberg met 12 onder par, hoopt ook op zijn best te zijn bij de Ryder Cup. Hij zal ook genieten van het teamaspect van het evenement.

Rory McIlroy haalde maar net de cut, maar maakte indruk op de laatste dag door 65 te maken in de vierde ronde en te eindigen op een gedeelde zevende plaats met 13 onder par.

“Alles gaat de goede kant op,” zei hij. “Ik ben niet ver weg.

“Mijn goede slagen zijn goede slagen en ik kan goede ballen slaan. Het gaat erom mijn missers te beheren en ervoor te zorgen dat er niet te veel van zijn. We zullen allemaal af en toe slechte slagen slaan. Dat is natuurlijk en onvermijdelijk. Maar als ik ze een beetje kan verminderen en wat constanter kan zijn.”

“Het duurt nog bijna twee weken voordat de eerste bal op vrijdagochtend wordt geslagen, maar ik weet zeker dat je aan alle jongens die hier binnenkomen kunt vragen en ze zijn allemaal zo opgewonden om naar Rome te gaan en aan de slag te gaan.”