The Wentworth Foundation, die aspirant-jonge golfers de kans biedt om hun spel te ontwikkelen op het terrein van een van de meest historische en iconische golflocaties, Wentworth Club, heeft een trio van de meest vooraanstaande mediapersoonlijkheden in de sport aangekondigd om haar huidige studiebeursprogramma te bevorderen en te ondersteunen.

Onder de officiële noemer ‘Vrienden van The Wentworth Foundation’ zullen Nick Dougherty, Inci Mehmet en Iona Stephen – allen voormalige professionele golfers die vervolgens succesvolle en opvallende carrières in de mediawereld hebben opgebouwd – de Foundation op verschillende manieren ondersteunen, met name door clinics te verzorgen voor studenten en haar werk te promoten via hun socialemediaplatforms. Daarnaast zullen ze helpen bij het overbrengen van levensvaardigheden zoals respect, toewijding, vastberadenheid en zelfmotivatie, die essentiële onderdelen zijn van de ethos van The Wentworth Foundation.

Alle drie hebben nauwe banden met Wentworth Club die teruggaan vele jaren, waarbij Dougherty al lange tijd lid is van de prestigieuze locatie in Surrey. Nu een hoofdpresentator en commentator voor Sky Sports Golf, was de 41-jarige drievoudig winnaar op de DP World Tour ook succesvol in zijn amateurcarrière. Hij heeft een passie voor het ontwikkelen van het spel onder jongeren van alle achtergronden, zoals blijkt uit zijn toegewijde werk voor de Golf Foundation, waarvan hij sinds 2022 president is.

Stephen, een sportwonder in haar jeugd die uitblonk in atletiek, squash, hockey en lacrosse, verfijnde haar golfspel op Wentworth Club nadat ze op 19-jarige leeftijd de overstap maakte naar de sport. Ze trad in 2016 toe tot de Ladies European Tour en maakte in 2020 naadloos de overstap naar de uitzendwereld, waar ze snel een zeer gerespecteerde stem in de sportwereld is geworden.

Mehmet is een voormalige studiebeursstudent van de Wentworth Foundation die op slechts 15-jarige leeftijd de jongste Ladies Champion van de club werd. Nadat ze Engeland op amateurniveau vertegenwoordigde, trad ze in 2016 toe tot de Ladies European Tour voordat ze fulltime ging werken in de golfsportmedia, vooral bij Sky Sports Golf.

“Dit is een zeer belangrijke aankondiging voor The Wentworth Foundation,” aldus John Blanch, algemeen manager van Wentworth Club. “Nick, Inci en Iona zijn goede vrienden van onze club, dus het is natuurlijk dat we hen willen verwelkomen als ‘Vrienden van The Wentworth Foundation’, waar hun onderwijs- en persoonlijke vaardigheden ongetwijfeld onze studenten zullen helpen op hun golf- en levensreis.”

The Wentworth Foundation werd in 1991 opgericht door de legendarische voormalige Ryder Cup-speler en drievoudig captain Bernard Gallacher, die destijds hoofd golfprofessional was op Wentworth. Oorspronkelijk opgericht als een tennisbeurs, leidde het succes al snel tot uitbreiding naar golf en bijna 30 jaar lang heeft Wentworth Club veelbelovende jonge spelers uitgenodigd om te profiteren van de faciliteiten van de club en de expertise van haar topcoaches en mentoren.

De Foundation legt een sterke nadruk op sportiviteit en zelfdiscipline, aangezien studenten beginnen aan hun volwassen leven. Sinds de oprichting heeft de Foundation een aantal prominente spelers ondersteund, zoals Annabel Dimmock.

Mehmet zei: “The Wentworth Foundation heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling, van amateur tot professional, zowel op als buiten de golfbaan. Een van mijn passies is anderen te helpen, dus de mogelijkheid om de huidige en toekomstige studenten van de club te begeleiden, is erg spannend voor mij.”

Stephen voegde eraan toe: “Het is een eer om iets terug te kunnen doen voor Wentworth Club, waar ik zoveel herinneringen heb aan het spelen en leren van het spel op zo’n bijzondere plek. The Wentworth Foundation biedt jonge spelers zo’n geweldige kans om het spel te leren, en ik ben trots om de ontwikkeling ervan te ondersteunen, nadat ik heb gezien wat voor een positieve kracht golf kan zijn voor jonge mensen.”

Intussen zei Dougherty, die deze week de hoofdrol speelt als presentator in het BMW PGA Championship van Sky Sports Golf op de beroemde West Course: “Net als Inci en Iona ligt Wentworth Club dicht bij mijn hart, maar het is mijn toewijding om te zien dat jonge mensen leren en gedijen door het spel dat me echt enthousiast maakt. Ik heb gewerkt als ambassadeur en ben nu president van de Golf Foundation, waarvan ik als jonge speler sterke steun heb ontvangen, en ik geloof dat The Wentworth Foundation een vergelijkbare rol kan spelen bij het openen van wegen voor anderen.”