Met een score van 2-onder is Darius van Driel voortvarend gestart in het prestigieuze BMW PGA Championship. De 34-jarige Nederlander, die de laatste tijd niet in zijn beste vorm verkeerde en de cut miste in vier van de laatste vijf toernooien, lijkt zijn vorm te hebben hervonden. Mogelijk was zijn tijdelijke uitstapje naar de golfbanen in Amerika de oorzaak van zijn mindere prestaties, maar nu heeft hij het tij weten te keren. Met een score van 2-onder deelt hij momenteel de 30e plaats.

Ook andere Nederlandse golfers presteerden respectabel op de Wentworth Club. Wil Besseling en Joost Luiten begonnen het toernooi met een score van 1-onder, terwijl Daan Huizing het met een score van +2 iets moeilijker had.

Marcus Helligkilde leidt na sterke finish op Wentworth

Marcus Helligkilde sloot zijn eerste dag op het Wentworth Club af met een indrukwekkende eindsprint, waardoor hij een voorsprong van twee slagen nam in het BMW PGA Championship.

De Deen wist zijn laatste drie holes te birdien en tekende voor een score van 64, wat resulteerde in een totaal van 8-onder par. Hiermee ging hij voorbij aan de Schot Richie Ramsay en de Engelsman Matt Fitzpatrick in het vierde Rolex Series-evenement van het seizoen.

Alle 12 leden van het Europese Ryder Cup-team nemen deze week deel aan het toernooi bij DP World Tour HQ. Fitzpatrick presteerde het beste van hen na de eerste 18 holes en leidde een sterke Engelse vertegenwoordiging, met Matthew Baldwin en James Morrison op slechts drie slagen achterstand.

Het Spaanse duo Jorge Campillo en Pablo Larrazábal, de Belg Thomas Detry, de Japanner Rikuya Hoshino, de Pool Adrian Meronk en de Schot Connor Syme bevinden zich ook op 5-onder par.